Gość BarteX88 Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 dasz radę Od razu napiszę że jutro nie mogę, więc może w Niedzielę ? Jazda taka spokojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Moglibysmy sie na kilka kilometrow umowic, ale ja jutro nie mam czasu, wiec gora kilkanascie po szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 11 Października 2007 Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Info: W najbliższą sobotę odbędzie się wyścig w parku miejskim, więcej informacji pod tym linkiem poniżej http://www.kkgzywer.livenet.pl/park_miejski.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 hmmm ale pustki w temacie Roge, FocusR, cwb2 pisać co tam słychać ciekawego, jeździcie jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Heh, no rzeczywiście pustki... ja swoją tegoroczną przygodę z rowerkiem zakończyłem już w listopadzie. Teraz, pomimo że pogoda nawet niezła, nie znalazłbym kompletnie czasu... oby do wiosny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Focus przydałby się jakiś kontakt, może gg ? Czekam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Witam kolegów z Legnicy Obecnie dobijam kupionego pod koniec lipca '07 srebrno-niebieskiego "makrokesza" - swój pierwszy rower po kilkuletniej przerwie - który jak na wehikuł tego typu po zaledwie jednej poważniejszej naprawie i przejechanym ~1400 km dziwnym trafem jeszcze trzyma i przyszłych wakacji, jak przypuszczam, powinien dożyć. Jak coś, można go poznać po naklejonym z przodu herbie Legnicy i żółtym numerku 504 . Nie ukrywam, że noszę się z zamiarem kupna jakiegoś sprzętu z prawdziwego zdarzenia, ale o tym za chwilę. Styl jazdy - można powiedzieć, że delikatne xc, chociaż w zasadzie najczęściej śmigam po mniej lasach i szosach naszego regionu, a najrzadziej we właściwym "terenie". Rejony - ulubione to gmina Krotoszyce (południe), zaś najczęściej rozjeżdżane - trasy do Lubina na zachód od DK-3. Jak na razie najdalszy osiągnięty skutecznie cel to Bolesławiec, zaś częściowo skutecznie - Jelenia Góra przez Kapellę (częściowo, bo z powrotem w Świerzawie "504" nawalił). W planach na 2008 r., głównie wakacyjnych, mam zaliczenie wielu miejsc na Dolnym Śląsku, a poza - wyprawienie się do Bornego Sulinowa (308 km od nas) i być może dalej do Mielna już na nowym "bajku". Przede wszystkim zaś na przełomie czerwca i lipca przyszłego roku planuję poświęcić ok. 1 - 1,5 tys. zł na nowy sprzęt. Mam nadzieję, że wtedy przed dokonaniem konkretnego wyboru będę mógł liczyć także na Wasze porady ;-) A właśnie - skoro zbliża się nam koniec roku, przy okazji życzę wszystkim udanej realizacji planów na 2008 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Hmmm, rzekłbym typowy problem: cross czy MTB? Za te pieniądze można znaleźć już naprawdę niezły sprzęcik, zwłaszcza pod koniec sezonu (może warto trochę poczekać? - wiem, że ciężko, ale chyba warto - choć ja nie czekałem ). Jeśli chcesz robić 300 km i więcej, to chyba jednak cross, to z kolei wyklucza jednak ostrzejszą jazdę po bezdrożach. Ciężki wybór... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Szczerze mówiąc, choć do czerwca jeszcze trochę czasu mam (pora na zakup nie najlepsza, ale wcześniej nie dorobię sobie konkretnej sumy, a później a: szkoda marnować najdłuższe wakacje w życiu na makro, b: makro może nie dożyć końca wakacji ), długo biłem się z myślami co ewentualnie wybrać - czy MTB, czy crossa. Z jednej strony dotąd robiłem takie szlaki, że spokojnie wystarczałby na nich cross, z drugiej "rzut kamieniem" od Legnicy mamy nawet przyzwoite górki (a co dopiero 50-60 km od nas) i szkoda byłoby się ograniczać sprzętem (wydaje mi się, że typowy "góral" jest mimo wszystko bardziej uniwersalny). Co do odległości - 300 km do Bornego to jak na razie ambitny plan na wypad roku, choć zdaje mi się, że i tak podróż podzieli się na 2 części ;-) Z konkretnych modeli zainteresowały mnie jak na razie Kross Level A2 i Unibike Evolution, a po przejrzeniu oferty crossów - raczej tylko Unibike Crossfire. Choć, jak pisałem, na wybór przyjdzie jeszcze czas. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 4 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Oooo ktoś nowy z Legnicy Czytałem trochę Twojego bikeloga i muszę przyznać że nieźle ten Twój "makro" się sprawuje Jakby co służymy pomocą w wyborze nowego bika. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 6 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 No już myślałem, że w Legnicy na rowerach się nie jeździ Jak tam się Bartek wycieczka udała? I jak sprzęcik? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 trochę późno ale odpiszę sprzęcior git, szwankuje tylko stare siodło no i coś z ubijakami jest już nie tak. W zasadzie tylko przełożone części dały doopy. Jaka wycieczka?? ps. to od Ciebie mam pozdrowienia ?? Łukasz mi przekazał (ten co jeździ w Abrra Team) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Tak, ode mnie. A co do wycieczki, spotkaliśmy się kiedyś w okolicach Stanisławowa. Może jakaś mała ustawka któregoś pięknego dnia? Bo w końcu wymieniłem łożyska w supporcie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 kurcze szkoda ze tak pozno odczytalem, w poniedzialek jade za granice (oczywiscie biore rower) i nie wiem. Jutro ma lac, w sobote strasznie zimno... hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam! Utajony biker w LCA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 To w mieście wielkości Legnicy da się (i opłaca się) być "utajonym"? Witaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 10 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Nikt utajniony nie jest. Wszyscy dobrze wiedzą kto jeździ, kto skończył i kto zaczyna Nikt nie ukryje się przed czarnym rycerzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID92 Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 czesc w pazdzierniku kupilem krossa a6 i gosciu ktory mi go sprzedawal ( w pingwinie) powiedzial zebym przyjechal na przeglad po miesiacu(bedzie o polowe tanszy wtedy przeglad) jednak w listopadzie nie jezdzilem na roweze i zapomnialem o przegladzie czy teraz gwarancja na rower jest niewazna??? Gdzie w legnicy najlepiej dac rower do przegladu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Gwarancja z Pingwina i tak jest nieważna, bo obsługa nie wypełnia należycie strony 3, tylko 2. 2 zaś to nie gwarancja, tylko karta klienta Tyle półżartem. A poważnie: jeżeli masz Krossa A6 od nich, prawdopodobnie mamy takie same książeczki z instrukcją i kartą gwarancyjną (ja brałem od nich A2 w lipcu). A tam na str. 6 jest wyraźnie: "4. Producent proponuje w ciągu 1 miesiąca EKSPLOATACJI od daty nabycia dokonanie przeglądu w autoryzowanym serwisie." Proponuje, a nie wymaga, więc niczego nie straciłeś. Pytanie tylko, do czego potrzebna Tobie ta gwarancja. Punkt 7 z tej samej strony mówi, że gwarancja traci swą ważność np. w wyniku wprowadzenia przez użytkownika zmian konstrukcyjnych, montażu innych części niż oryginalne bez zgody producenta (najlepszy punkt), albo używania roweru "w warunkach i sytuacjach ekstremalnych". I co, przez rok nie zmienisz łańcucha, nie obrócisz mostka, czy nie pojedziesz na wyścig/maraton? (bo A6 to chyba nie do wyjazdów po bułki) ? Przeglądu swojego A2 jeszcze nikomu nie zlecałem, a na razie konserwuję i "przeglądam" go samodzielnie. Kilku znajomych jest zadowolonych z Worbike'a. Gdzie są obecnie nie wiem (ja teraz bywam od święta) - czy jeszcze tradycyjnie na Zamkowej za Qubusem, czy już na Rzemieślniczej koło Reala. Zdecydowanie odradzam i przestrzegam za to przed budą na targowisku przy Galaktycznej. Mnie we wrześniu 2007 przez niefachową naprawę uszkodzono jeszcze bardziej makrokesza, a koledze z klasy swego czasu... podmieniono tam całe dętki na łatane. No comment... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelon Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Eh. I ja się przywitam. Wprawdzie, nie jestem z Legnicy, jednak dość blisko spokrewniony jestem z nią - na chwilę obecną mieszkam w Chojnowie (i coś czuję, że to się nie zmieni przez najbliższe lata). Rowerowym "pasjonatem" stałem się od grudnia 2008, kiedy to nabyłem Kellys'a Salemandra. Z roweru zadowolony jestem dość bardzo - co do sprzedawcy to DIK Rowery na Jaworzyńskiej. Zaprzyjaźniony klient taki - zatem złego słowa powiedzieć nie mogę - w sumie to nawet nie chcę. Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 welcome ! dziś kupywałem w DIK 2 spinki do łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Zwracam się z pewną prośbą/propozycją do legnickich bikerów. Wpisujmy przejezdne trasy treningowe w mieście i okolicach. Kto siedzi w mieście, wie, co tu wczoraj się działo (trąba powietrzna, to tak dla nielegniczan). Park nie istnieje, do Lasku nie miałem siły jechać, rejon Gór Kaczawskich - ponoć zawalony. No dosłownie nie ma gdzie trenować :| Z dzisiaj na 13:30 - w (dawnym ) parku od biedy da się przejechać (tempo spacerowe): 1) od Ogrodowej do skate parku 2) od skate parku obok Teatru Letniego, "księżyców" na Korfantego 3) od skate parku przez boisko treningowe do mostku na Bielańską 4) aleją Wodną koło fontann konkretniejsze relacje ode mnie od jutra (dziś w planie rozjazd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitroman Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Czy ktoś ma jakieś informacje jak wygląda sytuacja w Lasku? Chciałbym się dowiedzieć, bo kawałek mam do tego miejsca i nie wiem czy jest sens ładować się tam przez miasto. Co do tras, to dzisiaj przejechałem się do Kunic i informuję, że nie ma sensu się tam wybierać - jeśli mamy zamiar poruszać się wkoło jeziora na rowerze. Drzewa powalone - trasa nieprzejezdna. tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morpheo Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Czyste są na pewno ścieżki wzdłuż Złotoryjskiej. Natomiast jeszcze kilka dni temu drzewa leżały w części od strony schroniska dla zwierząt. Z tras zamiejskich - wszystko na Pogórzu Kaczawskich, w Chełmach i tamtych stronach jest przejezdne. Odnośnie lasów na północ od miasta, według Urzędu Miasta (legnica.eu) od dziś do odwołania obowiązuje zakaz wstępu. Park - główną aleją da się spokojnie dojechać do wysokości placu zabaw i pergoli. Dalej w stronę kładki na Kaczawie trzeba kluczyć, najlepiej od strony placu zabaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam jezdze po parku sciezkach itp sprzet jak w opisie moze ktos podpowie gdzie mozna pojezdzic w leg? xD pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.