Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Bo do mnie dzwonili i zrobili wywiad przez telefon. Numer z tej stronki mieli. Artykuł będzie o jeździe rowerem po lcy, może nawet dziś jest w kiosku. Mam nadzieję że nie napiszą "Turysta Bartek ..... z Legnicy mówi:";) Gazeta Wrocławska przypominam.

Mały update Fujiego: 9,65 kg :(

DSC_0044.JPG

Wróciłem!

Dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy jechałem na rowerze. Trwało to jakieś 10 minut i przejechałem raptem 2 km ale i tak było super. Od sierpnia zaczynam regularne wyjazdy, tak wszystko od nowa, powoli ospale i ociężale, krótko i wolno. Najważniejsze jednak, że chyba nic nie bolało, choć starałem się omijać i dziury i krawężniki.

Ja to mam jakiegoś pecha z tymi oponami:(,jechałem sobie obwodnicą i zjeżdżałem z górki miałem jakieś 35-40 km/h i prawie na końcu górki jest taki dom przycisnąłem lekko hamulec na wszelki wypadek gdyby jakieś dzieci wybiegły z tego domu bo już kiedyś widziałem :)a tu co,wielki huk nie wiem co się dzieje to zjechałem na bok i czuje jak koło uderza o asfalt,podskakując od wentylka ;/,ale się wkurzyłem bo już z kasą jestem do tyłu i ile nią pojeździłem miesiąc i jakieś 150 km,jedną oponę miałem co wytrzymała 1000 km i do domu musiałem wracać na piechotę ;(.

A tu macie zdjęcie mojej dziury w oponie ;/

78242d74eff69313med.jpg

Focus, na tym zdjęciu to wygląda, jakbyś zablokował koło, a nie lekko hamulec przycisnął :) Ewidentnie fest wytarta opona w tym miejscu, więc nie ma się co dziwić, że pękło. Dodatkowo pewnie opona z cienkiej gumy, więc jedno ostre hamowanie wystarczyło. A tak z ciekawości, co to za opona?

Chyba się nie dowiesz za dużo o tej ramce :) w ogóle nie znalazłem o niej w Google żadnej informacji poza tym że nowy rower na niej złożony kosztuje w sklepie internetowym 1700 zł.

Tak w ogóle witam wszystkich z Legnicy.

Pozdrawiam :)

Sylwester.

Pierwszą jazdę planuję na niedzielę. Czyli dokładnie tak jak kazali doktory, cały miesiąc odpoczynku.

Ale już dziś zamówiłem sobie adaptery na nowe tarcze, takie co pozwolą zamontować tarcze na 6 śrub na mocowaniu centerlock - zobaczymy jak się to sprawdza.

Swoją drogą - ja jakiś kaleka jestem. Upadłem dzisiaj na schodach w galerii piastów ;) biegnąc do samochodu - to raz.

Dwa to to, że do Worbika samochodem ciężko dojechać. Legnica wzorem Wrocka stara się rozkopać wszystko co tylko można :D, a Chojnów wzorem Legnicy robi podobne remonty - ciekawe czy ścieżki wam porobią, w Chojnowie na bank nie :D

Witam nowego kolegę :)ja tam wole kupować nowy rower :icon_wink:

Renn oponę kupiłem z firmy Author ale coś tam piszę na oponie "produced by Panaracer" a continental nie mieli ani kenda takie jak ja chcę jak już to na zamówienie ale mi się nie chciało czekać ;P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...