elkaziorro Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Kujawski to ja też mam, ale nie bardzo się nadaje No nic, i tak jutro lecimy asfaltem, więc go zblokuję, a po weekendzie trzeba będzie coś do niego dolać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ja do swojego złooma wlałem trochę oleju wazelinowego chyba i o dziwo zaczął się uginać o.O nic bardziej odpowiedniego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Z moim aż tak źle nie jest, poczekam do poniedziałku o doleję motorex'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jutro jedzie tylko forum czy jeszcze ktoś? I jakbyś mi mógł podać Bartek albo ktoś swój nr żeby zadzwonić w razie krótkiego spóźnienia, wiecie jak to jest na szkolnych wycieczkach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 783 164 980 sieć PLUS GSM Raczej będzie tylko forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Okey dzięki Tak z ciekawości na bikestats też zmieniasz nick? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 W sumie konto już jest utworzone, trzeba tylko dane przerzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Na bikestats nie mozna zmieniac. Przerabiałem to, pytałem Błażeja i stwierdził, że nie bo zbyt dużo rzeczy powiązanych jest z nickiem. W efekcie założyłem nowe konto i przepisałem wszystkie wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Nie trzeba przepisywać. Jest opcja ściągnięcia danych do jakiegoś tam formatu. Później na nowym koncie tylko wczytujesz i gotowe. Tylko komentarze pewnie przepadają ale co tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Pogoda jest okrutna. Duszno i gorąco. Bez kasy na dodatkową wodę ani rusz. Będziemy się zatrzymywać w sklepach na uzupełnienie bidonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Właśnie wróciłem z roweru i tak jak Bartek pisał - masakra. Ale bywało gorzej, więc damy radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No i daliśmy radę Oczywiście tradycji stało się za dość i EpeR leżał na chodniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Wywaliłeś się ? A tak w ogóle którędy wracaliście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Eper grzmotnął na prostej drodze Ale tak to jest, jak się próbuje zmienić biegi lewą ręką na prawej manetce Pojechaliśmy na Męcinkę, z Męcinki w prawo na Jawor, w Jaworze dołem na tą drogę co wzdłuż jeziora idzie i przez pola asfaltem na Warmątowice. A potem prosto do Legnicy A Ty nie spóźniłeś się na randkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Spóźniłem się 5 minut, ale musiałem auto uruchamiać. Troszkę kółko zrobiliście ale przy okazji poznaliście nowe drogi :] Nie wiem jak wy ale ja dziś byłem pojeździć trochę po lasku, ogólnie w terenie. Głowa mnie boli od wczoraj od tego słońca i dziś nawet nie zamierzam więcej wychodzić z domu. A o 19 impreza mnie czeka... całonocna Aha, dodam jeszcze że pomyliłem się z tą prędkością. Do Chełmca nie zjeżdżałem 90 a 85. Odsyłam do wpisu. A i trenować chłopaki bo za rok będziemy ciskać na maratony i wyścigi XC jak już noga będzie zdrowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Zrobiliśmy kilka km więcej, ale przyjemnie się jechało W przyszłym roku to ja już za stary i pewnie za leniwy będę, żeby się w maratony bawić. Ale Wy to co innego Bartek, a tak z ciekawości to ile ma długości górna rama w Twoim canyonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Geometria bardzo podobna do ramy F8, może nawet identyczna (centymetrem mierzyłem, mogłem się minimalnie pomylić). Długość rury podsiodłowej od środka suportu do końca rury 475 mm. Długość rury podiodłowej do górnej rury - 415 mm. Długość górnej rury horyzontalnie - 590 mm. Długość górnej rury center-center - 570 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 A ile masz wzrostu, jeżeli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 W dowodzie 182, ale tak naprawdę to 1 cm mniej A Twoja ramka jaką ma długość górnej rury ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Właśnie nie wiem Jestem teraz w pracy i zmierzyć nie mogę, a w necie nie widzę geometrii akurat tego modelu. Generalnie to jest 20 cali, ale z tymi oficjalnymi rozmiarami to różnie bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Poszukał bym ale muszę iść robić obiad. Dziś jestem w roli kucharza w domu :] A że pizze robi się łatwo to... do boju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Znalazłem geometrię mojej ramy: górna to 605 mm, podsiodłowa - 453. Eh, nawet gdybym bardzo się uparł, to canyon będzie za mały Szukam dalej jakiejś ramki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Do jakiej kwoty szukasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Zależy kiedy będę kupował. Generalnie myślałem o kwocie do 1,5 k, ale to raczej w zimie. Np. meridę HFS, coś z Cube'a. Chyba, że znajdę jakąś okazję wcześniej, to zacisnę pasa i kupię No chyba, że znajomy któremu chciałem sprzedać tą obecną meridę dalej będzie tak marudził, to wezmę coś na szybko do 700 zł, żeby się go pozbyć U Piotrka w Worbike wisi merida HFS w świetnej cenie - 799 zł, ale niestety 22 cale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evo88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Przeglądałem ramy od 1000 do 1500 zł i muszę przyznać że praktycznie nie ma nic ciekawego ! To aż dziwne, ramy są po prostu ciężkie :/ W sumie póki co znalazłem dwie fajne ramki (moim zdaniem). Typowy Giant XTC oraz wyróżniająca się Lapierre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.