Skocz do zawartości

[Legnica]

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarteX88

Eper: dam się przejechać jak będę.

Sender: A może cały rower weźmiesz :rolleyes: Nie chce mi się bawić w sprzedaż na części ale jak rama pójdzie (już wystawiona) to będę musiał.

Kaseta na zdjęciu to SRAM PG990 na czerwonym pająku + łańcuch Srama nie pamiętam oznaczenia ale najwyższy model. Teraz mam komplet XTRa (dziś testowałem).

Giant nie jest mój, wczoraj oddałem bo po prostu jest za mały, zresztą jest na sprzedaż za 1500 zł na Shimano 105.

Fakt fuji kupiłem przez przypadek bo po prostu okazyjna cena była. No ale teraz muszę sprzedać w końcu Canyona bo rodzicom trzeba kasę oddać (trochę się zapożyczyłem). Poza tym mam dopiero 22 lata, mieszkam z rodzicami, mam starego golfa 2 po śp. dziadku który zmarł niedawno (nawet przeglądu nie ma ważnego i stoi pod domem) tak więc wcale u mnie tak różowo nie jest, choć może tak wyglądać. Po prostu wszystko co zarobie (no może prawie wszystko) ładowałem w rower, starty, przejazdy na wyścigi no i odżywki (część miałem od sponsora).

EDIT:

Ważyłem dziś rower w WOR-BIKE. Wyszło 9,95 kg a więc więcej niż wg. moich obliczeń. Raz bo uwzględniła powietrze w kołach (4 atmosfery), a dwa bo takie wagi mają większy błąd pomiaru niż ważenie osobno każdej części. Zresztą ramy jeszcze nie ważyłem, wagę znalazłem rozmiarówki 17,5 no i dodałem po prostu 100 gram. Tak na oko. Dokładniej rower zważę jak będę w sklepie i rozbiorę ramę z wszystkich pierdół.

Gość BarteX88

W zeszłym roku byłem w Legnickim S&K MTB TEAM. Ten zielony strój jest właśnie klubowy. Faktycznie dużo startowałem ale w tym roku robię sobie przerwę. Co do sponsora - mieliśmy odżywki na starty tzn. żele, fiolki i węgle po wysiłku. Nawet zdarzały się mieszanki węglowodanowo białkowe. Fajna sprawa więc we własnym zakresie załatwiłem sobie tylko Isodrinxa, Flexit na stawy i białko serwatkowe. Ale to nic, w 2008 roku w S&K dojazdy na wyścigi też sponsor fundował. Trzeba było więc tylko startowe opłacać. Ale cóż, każdy tłumaczy się kryzysem którego już dawno na rynku nie ma :icon_cool:

Myślę żeby ponownie zacząć się ścigać w 2011, ale planuję operację lewej nogi jakoś w październiku/listopadzie więc nie wiem czy dałbym radę trenować. Rozsądniej było by przejeździć 2011 rok spokojnie, odbudować lewą nogę bo pewnie długo nie będę mógł chodzić i porządnie zacząć trenować od października 2011 żeby mieć formę na kwiecien 2012 roku... heh ale sie rozpisalem :)

ps. Łukasz i tak masz dobry rower :thumbsup:

Rower mam taki, żeby w miarę jeździł :thumbsup: Jeszcze tylko zmiana manetek (ta nieszczęsna slx na tył) i już raczej nic nie wymieniam. Może z czasem ramę, bo jest dość ciężka. Części mam takie, żeby się w oczy nie rzucały :) Mało kto obecnie wie, jak dobrym amorkiem jest skareb, a złodziejowi ta nazwa mało mówi :) Bo to przecież nie SID, REBA czy jakiś Fox :icon_cool:

Gość BarteX88

Skareb to po prostu starsza wersja R7, mocny konkurent Sidów. Chyba nawet miał tak samo "łączenie dolnych goleni" z tyłu poprowadzone jak w R7 ale nie jestem pewien. Dobry amor ale łapał luzy przy intensywnej eksploacaji w wyścigach tak samo jak R7 do 2008 roku. Od 2009 była sztywniejsza wersja. Czy jakoś tak bo dokładnie nie pamiętam :icon_cool:

Tak jest, łączenie goleni ma z tyłu :icon_cool: Ja używam go bez katowania od dwóch lat, przejechał kilka maratonów i jak na razie wsio śmiga. Muszę tylko uszczelki wymienić, bo mam wrażenie, że ostatnio brud mi wchodzi do dolnych goleni. Pewnie dostanie jakiś luzów przez tarczówkę, ale i tak planuję go zmienić w następnym sezonie. Mam nadzieję, że wytrzyma :thumbsup:

Całego niestety kupić nie mogę. Właściwie to w marcu moglibyśmy o tym rozmawiać, jednak Piotrek z WorBike szybko uwinął się z trekiem i pieniądze poszłyyy :icon_cool: Teraz powoli odkładam na szosowy, stąd moje pytanie o Gianta, tego co na Ciebie za mały się okazuje (ile masz wzrostu, że za mały - jeśli mogę zapytać).

Plan mam taki: sprzedać Kelisiaka i dołożyć do szosowego jakieś 500-1000zł. Jednak wpierw obojczyk, który ni jak nie chce się zrastać. Do 2 lipca daliśmy mu ostatnią szansę, jeśli nie będzie postępów, to pewnie jakieś drutowe cholerstwo mi wsadzą.

Tak więc, jeśli ktoś chce kupić kelisiaka salamandra z 2009 to zapraszam :thumbsup:

Gość BarteX88

Mam 180 cm wzrostu. Rama jest minimalnie za krótka, ale nie w tym problem. Giant ma po prostu za krótką sztycę przez co nogi źle pracowały i szybko zaczynały mnie boleć. Ale sztyca do tego bika kosztuje ok 30 zł w Wor-Bike więc duży wydatek to nie jest :icon_cool:

Ok to w piątek przyjadę do parku na tą górkę tylko o której i gdzie jedziemy ?

Napiszcie mi jeszcze czy piątkowa trasa to 100% asfalt bo nie wiem jakie opony założyć :whistling: . Jak 90% asfalt to założę sliki maxxisa Xenithy i nie powinienem zostawać z tyłu :D

kto organizuje piątkowy wyjazd bo chciał bym mieć z organizatorem jakiś kontakt numer telefonu najlepiej .

EpeR jeśli jutro będziesz sie nudził to mam czwartkowy dzień wolny możemy do lasku złotoryjskiego pojechać jak chcesz oczywiście .

Pozdrawiam Marek

Mi kiedyś dawał cennik z rowerami i z butami, to powiedział mi, że z Czech to sprowadza, cennik zresztą też czeski :)

Renn Ja czwartek mam zajęty - trening, ale jutro raczej będę się nudził, tylko ostrzegam, że w terenie słabiutki jestem :P

Co do piątku, Bartek wcześniej pisał że będzie asfalt ok 60 km. więc zakładaj szosowe :)

A wyjazd myślę, że tak jak ostatnio 15:15 z Łysej/saneczkowej góry.

Ja teraz byłem z kolegą w stronę Winnicy, Sichowa itp. Tam już fajne tereny, górzyste :)

Gość BarteX88

Wklejam proponowaną trasę, jeśli ktoś ma jakieś sugestie to bardzo proszę. Co do godziny to albo piątek 15:15 albo sobota 11:00, oczywiście park, górka saneczkowa. Komu jak pasuje ??

http://www.bikemap.net/route/532832

Trochę długa i bardzo wymagająca kondycyjnie :)

Za tydzień jednak proponuję coś bardziej błotnisto - terenowego a więc Męcinka i podjazd techniczny 40% B)

A w Męcince wjazd na tą górę, gdzie jest droga krzyżowa?

Siemanko! Jestem dość początkujący i chciałem zapytać cze ew. mogłbym wyskoczyć z Wami na prtzejażdżkę w ten pt? Jakie tempo krecicie? bo z kondychą to nie zabardzo u mnie...

co do Drogi Krzyzowej, to do Męcinki, kirunek Jawor/Piotrowice, przy szkole i boisku w prawo, szutrem prosto w kierunku Górzca ok 4 km, później już tylko pod górkę wzdłuż kapliczek. Pozdro prosze o odpowiedz. Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...