Sonnenblumen Napisano 30 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) W tym wątku zachęcam do polecania filmów i serali. Bezprzecznie numerem jeden jest brakeing Bad, ale to każdy zna. Ostatnio obejrzałem "Patrick Melrose" i to naprawdę dobry dramat, który opowiada o historii zblazowanego faceta, który nosi w sobie traumy z dzieciństwa. Próbuje znieść pociski zawistnego losu, daje w kanał, generalnie autodestrukcja. Polecam BoJack HorseMan, jeżeli ktoś nie widział- polecam. Świetny serial animowany. I coś dla fanatyków kolarstwa, a te forum jest idealnym miejscem dla zareklamowania tego filmu:D "Tour de Doping" -wyścig Tour de France 1982 w krzywym zwierciadle, naprawdę się uśmiałem. Nie mogę edytować, oczywiście chodziło mi o brakeING BAD. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Sonnenblumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Nie wiem dlaczego, ale nie mogę napisać brakeing Bad. B R E A K I N G BAD, samo mi poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 30 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Jak ktoś oglądał B R E A K I N G Bad to polecam także Better Call Saul. Edytowane 30 Listopada 2018 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Stycznia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Są takie filmy, do których się wraca i niektóre oglądało się kilka razy :American Beauty - kilku aktorów daje radę, a Spacey to mistrz Jeździec bez głowy - kostiumowo i trochę mrocznie Dom na Przeklętym Wzgórzu - najpierw trzeba wytrzymać ze 40 -45 min. dialogów, a potem zaczyna się właściwa akcja Grindhouse Death Proof - j.w.Wojownicy - nowojorskie gangiTajne przez poufne - Pitt jako idiota i sporo śmiechu , przy okazji "Kalifornia" z nim i Juliette Lewis, oraz "Prawdziwy romans"- oba to mocne kino, ale warto.Świadek mimo woli - dość specyficzny, ale kilka razy widziałem Fargo Bękarty wojny Po godzinach Upadek Dobry, zły i brzydki Ostatnie pięć trzeba zobaczyć Oczywiście tę listę można by znacznie wydłużyć, wymieniając dobre filmy, do których niekoniecznie trzeba wracać - nie zawsze jest potrzeba, czy chęć. O polskich komediach z czasów PRL nie muszę chyba wspominać, ale wspomnę Poszukiwany, poszukiwana Nie ma róży bez ognia Brunet wieczorową porą Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz Miś oraz serialeAlternatywy 4 Zmiennicy Tak się jakoś złożyło, że wszystko Barei ( Stanisław Bareja, ale tak się odmienia ) - jak to się mówi : zgarnął pulę/rozbił bank w tym temacie Dodam jeszcze seriale : Kariera Nikodema Dyzmy oraz świetny brytyjski Robin of Sherwood. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 11 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Chuck jak dla mnie najlepszy serial ever! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 11 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Serial Punisher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Skończyłem oglądać Czarnobyl. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 To ja ze swojej strony polecę ''Peaky Blinders'' Gangsterskie klimaty przemysłowego Birmingham (okres po I WŚ). Wciągające od pierwszego odcinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2019 W dniu 1.01.2019 o 17:19, KrissDeValnor napisał: Są takie filmy, do których się wraca i niektóre oglądało się kilka razy Vabank pierwszy i drugi, zawsze gdziekolwiek leci Nic śmiesznego, ostatnio znowu gdzieś puszczają Stawkę większą niż życie, Młody Papież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba153 Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Ostatnio oglądam wyczekiwanego długo wiedźmina. Generalnie podoba mi się. Jest to moje pierwsze zetnięcie sie z tym światem w ogóle. Często czytam w komentarzach, ze wiele wątków z książki inaczej wygląda, ale dla osoby, która nei zna tego uniwersum serial prezentuje sie super i zachęca do czytania książek czy zagrania w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Seriale - absolutne "must see": "Homeland" "Designated survivor" "Turbulencje" "Dom z papieru" "Braking Bad" "Czernobyl" "Belfer" Filmy: "Green book" - świetny "Dwóch papieży" - bardzo dobry "Kursk" - może być Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Nastar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Są jeszcze głupie filmiki na youTubie.... Jak ktoś lubi starą motoryzację, albo ogólnie co nie co dowiedzieć się o autach to... Złomnik, Motobieda, czy LCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Jakoś nic z Jackiem się nie pojawiło... Lot nad kukułczym gniazdem Lśnienie Aż dziw, że nikt nie wymienił też "Skazanych na Shawshank", "Forresta Gumpa" i "Zielonej mili". Mam jednak nadzieję, że po po prostu wszyscy to widzieli... Do tego warto obejrzeć: "Siedem" ("Se7en")"Django""Piękny umysł" ...i setki innych filmów. Z dokumentalnych, jeśli mamy Netflixa, można pooglądać "Rotten" - na przykład kręcąc na trenażerze. Edytowane 7 Stycznia 2020 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 dovectra Filmiki to raczej nie tu, tym bardziej głupie... Oczywiście motoryzacja bywa fajna, ale to nie wątek dla niej - chyba, że będzie jakaś pełnometrażowa fabuła ( np. "Prawdziwa historia" ), albo super dokument w tej tematyce, wtedy co innego Z filmów do których wracam, lub zrobiły na mnie duże wrażenie : "Prosta historia" - nieco wzruszające Ostatnio przypomniałem sobie "Family Man" z Cage'em - pozytywny przekaz, skłaniający do refleksji. Z jeszcze starszych : "Ich noce" z 1934 roku, oraz "Pół żartem, pół serio", a z polskich "Pociąg" - oba z 1959 roku, ale to trzeba zobaczyć Niestety nie jestem na bieżąco z kinematografią ( delikatnie mówiąc ), ale do dobrych tytułów wracam co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Jak ktoś lubiał- "X- Files" /Archiwum X/, to teraz poszedł pierwszy sezon- "Project Blue Book". Fajny bo po części oparty na faktach. A co do Brada Pitta to fajny jest w "World War Z' - jedyny film o zombiakach jaki akceptuje, "Joe Black" i "12 Małp". Małpy to ogólnie świetny film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 W dniu 8.01.2020 o 03:46, shotgun napisał: "12 Małp". Małpy to ogólnie świetny film. Szczególnie scena w wariatkowie, gdzie rozbrykany Pitt ordynuje : "Lewatywa dla wszystkich" Skoro wymieniłeś film z Willis'em, to warto wspomnieć remake "Szakal" z nim i Gere, oraz Diane Venora ( była żona Andrzeja Bartkowiaka ). Nieco w klimatach "Pulp Fiction" jest "Czwartek" ( Thomas Jane, Aaron Eckhart, Paulina Porizkova, Michael Jeter - ten, który hodował myszkę w "Zielonej mili" ). "To nie jest kraj dla starych ludzi" to też mocne kino. PS Polecam polski "Jak zostałem gangsterem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oloa Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Może i nie film, ale polecam serdecznie The Last of Us, jest to niesamowita gierka. Ogladajac gameplay na YouTube czlowiek czuje sie jakby ogladal film. Ta jakosc, to wszystko jest jak dla mnie niesamowite. Wydaje mi sie, ze dzieki rozwojowi techniki niedlugo wiele gier bedzie wygladalo jak film. A juz niedlugo wychodzi druga czesc gry! po chyba 7 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercik9 Napisano 3 Września 2020 Udostępnij Napisano 3 Września 2020 (edytowane) brakeing Bad jest super, polecam Edytowane 3 Września 2020 przez bercik9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Duch i Mrok (1996) The Ghost and the Darkness na podstawie autentycznych zdarzeń z przełomu XIX/XXw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makaveliking Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Polecam Good Girls, jest na Netflix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 The Edge, Lekcja przetrwania z 1997r. Lubię wracać do tego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danieckki Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 A jakaś komedia ale ze smakiem? Już nie pamiętam kiedy oglądałem coś podobnego do Big Lebowski i jednocześnie tak dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Lutego 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Powtórzę się po kilku latach : American Beauty Tajne Przez Poufne Fargo Po Godzinach Bękarty Wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi