krzysiek54322 Napisano 29 Listopada 2018 Napisano 29 Listopada 2018 Witam.Co sądzicie o tym amortyzatorze.Fox terralogic 32 factory 29" float fit 2015.Warto kupić(znalazłem nowego).Na kashimie. Cytuj
Ilia Napisano 29 Listopada 2018 Napisano 29 Listopada 2018 Czy warto go kupić? Jak bym szukał widelca do ścigania się w XC to bym go wziął. Tłumik ma podobnie zbudowany do dampera Specialized Brain. Mam taki w rowerze. Trzeba trochę nakręcić się gałkami żeby widelec chodził akurat tak jak chcemy, ale nie narzekam. Do tego tłumik jest dosyć wrażliwy na jakość oleju i jego parametry (nie zalejesz go byle szczochami). Nie wybrałbym jednak tego widelca do niedzielnego hasania po lesie. 100 mm skoku wykorzystuje równie chętnie jak widelce z konwencjonalnymi tłumikami, jednak wrażenia z jazdy są trochę inne niż z tłumikiem Fit, czy np. Motion Control. Jest bardzo stabilny, nie ma efektu pływania. Rower z takim widelcem od razu zachęca do zapierniczania. Cytuj
Gość Napisano 29 Listopada 2018 Napisano 29 Listopada 2018 Weź jeszcze pod uwagę że Fox'a może być Ci ciężko przeserwisować samodzielnie. Cytuj
krzysiek54322 Napisano 29 Listopada 2018 Autor Napisano 29 Listopada 2018 8 godzin temu, skom25 napisał: Weź jeszcze pod uwagę że Fox'a może być Ci ciężko przeserwisować samodzielnie. Kolega pracuje w serwisie rowerowym.Wiec nie ma problemu.Samemu może być ciężko. Cytuj
Kowal1986 Napisano 29 Listopada 2018 Napisano 29 Listopada 2018 (edytowane) Pytanie w jakim serwisie, bo tłumika Terralogic byle "złota rączka" Ci nie zrobi. Sam serwis olejowy lag i uszczelek to banał w Foxie. Tłumiki to wyższa szkoła, ale nie technologia NASA: https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=205 Edytowane 29 Listopada 2018 przez Kowal1986 Cytuj
Ilia Napisano 29 Listopada 2018 Napisano 29 Listopada 2018 Kolegę, który będzie serwisował tłumik pomęcz by się dobrze do tego przygotował. Blokadę łatwo uszkodzić źle chwytając części narzędziami. Już naprawiałem kilka takich, bo poprzedni serwis spartolił robotę. Na plus jest to (przynajmniej w moim przypadku), że stare części dały się naprawić. Cytuj
krzysiek54322 Napisano 4 Grudnia 2018 Autor Napisano 4 Grudnia 2018 Amor zakupiony.Teraz pytanie czy robić serwis zerowy czy nie ma takiej potrzeby. Cytuj
Gość Napisano 4 Grudnia 2018 Napisano 4 Grudnia 2018 Zrób. Ktoś kto ma pojęcie zrobi to w 10 minut a będziesz miał spokojną głowę. Cytuj
Gość Napisano 4 Grudnia 2018 Napisano 4 Grudnia 2018 Ja bym tylko wylał olej z dolnych lag i nalał nowy w odpowiedniej ilości. Jaki i ile znajdziesz na stronie FOX'a. Cytuj
krzysiek54322 Napisano 4 Grudnia 2018 Autor Napisano 4 Grudnia 2018 Ok.Dzieki za odpowiedz.Tez dzwoniłem do serwisu i mi powiedzieli że nie ma takiej potrzeby. Cytuj
Gość Napisano 4 Grudnia 2018 Napisano 4 Grudnia 2018 Jak uważasz. Na forum było trochę tematów o tym że nowe amortyzatory miały zbyt mało oleju fabrycznie. W porównaniu do kosztów samego amortyzatora, mała butelka oleju droga nie jest a można uniknąć ewentualnych problemów. Ale to już Twój świadomy wybór. Cytuj
Ilia Napisano 4 Grudnia 2018 Napisano 4 Grudnia 2018 Zgaduję, że uszczelki nie będą nawet nasmarowane. Przynajmniej ja nie spotkałem jeszcze widelca od chyba 2015 roku, żeby fabrycznie były nasmarowane. Po za tym w środku mogą być ale nie muszą jakieś pamiątki po produkcji. Lepiej zrobić. Cytuj
krzysiek54322 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Napisano 9 Grudnia 2018 A jaki polecacie dobry serwis foxa na Śląsku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi