TMA Napisano 27 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Nie ukrywam, że zaczynam przygodę z rowerem i pewnie dla niektórych moje pytania są błache-nie mniej jednak pomimo przekopywania różnych źródeł nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi... Wygenerowałem sobie trening na podstawie testu treningowego w aplikacji i wszystko ok, tyle że zaczynając trening nie wiem czego tak naprawdę mam się trzymać; pilnować kadencji w okolicach 90, czy pilnować mocy jaką narzuca trenażer i jechać z taką jaka jest w treningu, czy pilnować tętna ale jeżeli tak to znów na jakim poziomie? (Wraz ze zmianą tętna zmienia się kolor ale nie wiem co autor miał na.myśli) Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 27 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Trzymać się mocy i kadencji, chyba ze jest w trybie erg, to tylko kadencji, tętno będzie pochodną generowanej mocy. Jesli robiłeś test to powinno policzyć strefy mocy pod wynik testu. Jakie są założenia treningu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMA Napisano 27 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Właśnie w My e -training nie ma żadnych informacji czy wyboru czemu ma służyć dany plan treningowy. Jest sporo gotowych planów, można też samemu wygenerować plan treningowy na podstawie testu treningowego który też robi się w aplikacji, ale nigdzie nie ma mowy o założeniach i stąd problem bo nie wiem jak mam podchodzić do tych treningów-może jest tu ktoś kto już to ogarnął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Co chcesz osiagac, ile czasu poswieci, jaki masz trenarzer? Jak nie wiesz co i jak, to radze skorzystac z typowych aplikacji do treningu. Apke Elite odpusc sbie, szkoda marnowac czasu. Poczytaj np o TrainerRoad, wejdz na strone, zobacz jakie sa tam programy treningowe, jakie realizuja cele. Wszystko jest podane na tacy. Bez zadne wiedzy spokojnie mozna zaczac usystematyzowany trening. Sa oczywiscie jeszcze inne aplikacje, Suffertest, Zwift, to z tych najbardziej popularnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Jestem podobnego zdania. My e-training jako aplikacja do treningu jest niestety bardzo słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMA Napisano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ale przy zakupie trenażera często 12 m-cy jest darmowe i myślę że mimo wszystko warto wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Moim zdaniem nie warto. Jedyne do czego się przydaje ta aplikacja to kalibracja trenażera Ja ją właśnie do tego wykorzystuję i nic ponadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ajtam przesadzasz, ustawić opór też na niej można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMA Napisano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 W takim razie możecie polecić jakąś inną ciekawą i darmową apkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 29 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Żadna darmowa apka nie zbliża się nawet do tego co oferują Zwift i Trainerroad, szczególnie w przypadku osoby, która nie posiada wystarczającej wiedzy, żeby sobie ułożyć w miarę sensowny trening. W Zwifcie akcent jest nieco bardziej przesunięty na rozrywkę i aspekty wizualne, Trainerroad to ogromna ilość treningów i gotowe długookresowe plany treningowe. Wszystko co dobre niestety kosztuje, i te 40 zł miesięcznie moim zdaniem warto zapłacić jeżeli wydało się w końcu nie takie małe pieniądze na interaktywny trenażer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemolinko Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 W dniu 29.11.2018 o 09:05, arek_wro napisał: ... szczególnie w przypadku osoby, która nie posiada wystarczającej wiedzy, żeby sobie ułożyć w miarę sensowny trening... Polecasz coś w przypadku posiadania własnego planu treningowego? I tak bym ustawial ręcznie w Zwifcie każdy trening. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Jeżeli masz Zwifta, lub zamierzasz z niego korzystać, to nic więcej nie potrzebujesz. Jeżeli szukasz dla niego alternatywy i chodzi o realizację posiadanego planu, to można korzystać z tańszych i prostszych opcji takich właśnie jak my e-training. Jeżeli nie zależy ci na innych możliwościach Zwifta i jesteś w stanie znieść monotonię gapienia się na cyferki na ekranie, to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.