oalan1 Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Witam, mój kolega waha się między dwoma rowerami: Giant Fathom 29 1 vs Trek xcaliber 9. W giancie jest amortyzator SR SUNTOUR Axon a w treku RockShox Judy Silver TK. I teraz pytanie jak one bardzo się od siebie różnią i któy jest lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Ja bym brał Axon'a. Judy to raz że niezłe kowadło, a dwa że ma golenie 30mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Axon to już dość wysoka półka, można go postawić nawet wg mnie wyżej jak Rebe, a na pewno na równi. Do tego masz świetny serwis w postaci Activii, czy świetne możliwości jego regulacji, czego w Judy nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 13 godzin temu, phoe napisał: Axon to już dość wysoka półka, można go postawić nawet wg mnie wyżej jak Rebe, a na pewno na równi. Jeździłeś na obu? Ja tak. I przy całym moim dystansie do Reby i jej nieidealnej charakterystyki, to Axon chodzi wielokrotnie bardziej tępo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oalan1 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 A co Panowie powiecie o FOX 32 Float Rhythm 100mm. Nie moge nazleźć o nim informacji, jak też miejsca w hierarchii foxa. Znajduje się on w nowym Scott scale 950 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Miałem Rebe SA 2015 i bardziej tępego kowadła nie ma, każdy Epixon pracuje lepiej, a Axon to jego wyższa wersja. Fox Rythm to najtańszy Fox, tylko chyba jako OEM sprzedawany, na pewno ma gorszy tłumik. I ten Scott nie ma sztywnej osi chyba nawet z przodu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oalan1 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Teraz, phoe napisał: Miałem Rebe SA 2015 i bardziej tępego kowadła nie ma, każdy Epixon pracuje lepiej, a Axon to jego wyższa wersja. Fox Rythm to najtańszy Fox, tylko chyba jako OEM sprzedawany, na pewno ma gorszy tłumik. I ten Scott nie ma sztywnej osi chyba nawet z przodu.. Czyli ten fox tak naprawdę jest innej firmy? https://www.scott.pl/produkt/811/4913/Rower-Scale-950/ To ma te sztywne osie czy nie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Czekaj, bo mi chyba jak wyszukałem wyskoczył poprzedni rocznik, ten sztywne osie ma, Fox jest Fox'a, ale ma gorszy tłumik i jest to wersja OEM, dla producentów rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.