polowka Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 witam, planuje zakup odziezy rowerowej na zime, co niezbednego powinno sie znalezc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Zacznij od przeszukania forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 24 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Po co ? Zaraz tu doradzą koledze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Jest parę kwestii : gdzie, jak i ile czasu jeździsz Pytam, bo można się spokojnie toczyć i być przy tym zmarźluchem, który będzie potrzebował naprawdę ciepłych ciuchów, lub kręcić żwawo, rozgrzewając się nawet zimą - tzn. można odczuwać lekki chłód związany np. z prędkością i zimnym powietrzem, a jednocześnie się spocić z powodu włożonego w jazdę wysiłku. Cała sztuka polega na tym, żeby z jednej strony się nie przegrzać, ubierając się zbyt grubo, a z drugiej strony za bardzo się nie wyletnić, bo uczucie ciągłego chłodu przez dłuższy czas, nie należy niestety do rzeczy przyjemnych Dlatego najlepszym patentem jest zakładanie kilku warstw odzieży, czyli ubieranie się na tzw. cebulkę W zależności od temperatury i warunków zewnętrznych ( wiatr, deszcz, mróz ), należy rotować poszczególnymi warstwami, więc mogą to być np. dwie koszulki, softshell i wiatrówka, kiedy jest chłodniej ( kilkustopniowy mróz ), lub tylko jedna koszulka, albo dwie i bez softhell'a ( to raczej przy temperaturach + 5 do + 10 ). Przykładowo dzisiaj przy + 2 i sporej wilgotności, miałem na sobie koszulkę termoaktywną z długim rękawem, softshell'a i bardzo cienką i lekką wiatrówkę z panelami wentylacyjnymi pod pachami - nie było mi ani za ciepło, ani za zimno, ale i tak się spociłem ( intensywność wysiłku i spora potliwość ). Na głowę i szyję najlepiej zakładać buff'a ( i czapkę typu czepek jak jest mróz ). Warto pomyśleć o porządnych i ciepłych rękawiczkach, oraz butach ( od biedy można zakładać dwie pary skarpet, ale jak but jest raczej letni, to i tak palce stóp będą marzły na mrozie ). Ciuchów jest od groma, więc tak naprawdę wszystko zależy od rozeznania asortymentu i parametrów technicznych, oraz oczywiście przeznaczonej na nie kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brazowycukierek Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Ja tez stawiam na chuste buffa, termoaktywną bieliznę no i nieprzemakalną kurtke. Kiedys interesowalam sie fotografowaniem przyrody i przemieszczalam sie wlasnie na roweze, wpadlam nawet na taki artykul https://www.e-horyzont.pl/blog/dzikie-trojmiasto-czyli-dlaczego-powrot-z-pracy-potrafi-zajac-czasem-ponad-2-3-godziny/ i w sumie dzieki niemu doinwestowalam do ciuchow zimowych i zaczelam jezdzic teraz na jesieni i planuje w zime :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazim Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Dopinam sie do tematu. Jakie polecacie sklepy z odzieżą? Mam spodnie vitesse ale od jakiegoś czasu nie prowadzą detalu i bardzo szkoda. Jest taki sklep martombike i tam prowadzą detal. A więc bardzo proszę, macie coś godnego polecenia na człowieka 192 cm i niechudego? ;) Mam bielizne brubecka. Do tego chce kupic bluze i kurtke zimową. Czy to wystarczy na np 0 st? nizej mnie raczej nie interesuje na szose dla mnei to troche ekstremalne poniżej 0. Proszę o informacje o dobrych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Koszulki, bluzę, kurtkę i inne akcesoria na rower kupiłam na stronie https://www.morecycling.co/ jakość bardzo dobra. Cena też nie najgorsza. Wygodnie się mi w zimowym sezonie w kurtce jeździło. Nie wiem jak wy ale ja to rowerem cały rok jeżdżę czy to wiosna. lato, jesień czy zima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.