Alevert Napisano 23 Listopada 2018 Napisano 23 Listopada 2018 Witam, Moja dziewczyna wybrała swojego wymarzonego rumaka, wszystko pasuje, problem jest tylko z doborem wielkości ramy. Dziewczyna ma 168 cm wzrostu, 77cm do kroku. W sklepie internetowym, w którym nadarzyła się okazja jest tylko rama 17”. Dziewczyna jest drobna i raczej potrzebuje dużo kontaktu z podłożem (musi mieć możliwość szybkiego dotknięcia podłoża nogą). Jeździła przez cały czas na 14” ramie z 24” kołami. Ze wszystkich pomiarów wychodzi na to że rama powinna być 19”, niestety nie mamy możliwości tego sprawdzić w żadnym sklepie stacjonarnym, bo nie ma tego modelu, przy innych 17” rama była w porządku. Co zrobić ?
seraph Napisano 23 Listopada 2018 Napisano 23 Listopada 2018 19 w trekkingu mogłaby być za duża. A nie masz geometrii, żeby cyferki porównać z tymi co mierzyła?
Alevert Napisano 23 Listopada 2018 Autor Napisano 23 Listopada 2018 Niestety nie mam :/ W sumie to taka przymiarka była ze usiadła na siodełku i wyciągnęła ręce do kierownicy, także raczej mało by to pomogła. Jeździła na moim rowerze crossowym na męskiej ramie 17” to była zdecydowanie za duża (ja też jestem drobny ) Jeździła też na damce 19” ale ona była olbrzymia, miała jakieś dziwne niestandardowe wymiary. Nie wiem jak ugryźć temat. Tutaj jest geometria tego Transa 2.0
Pablo59 Napisano 23 Listopada 2018 Napisano 23 Listopada 2018 Powiedziałbym że ma "wzorcowe" warunki dla ramy 17". Inna rzecz, że po przesiace z 14" i kół 24", będzie się musiała przyzwyczaić bo się jej świat zmieni zdecydowanie ...
Alevert Napisano 23 Listopada 2018 Autor Napisano 23 Listopada 2018 Teraz, Pablo59 napisał: Powiedziałbym że ma "wzorcowe" warunki dla ramy 17". Inna rzecz, że po przesiace z 14" i kół 24", będzie się musiała przyzwyczaić bo się jej świat zmieni zdecydowanie ... Chyba w takim razie nie będziemy wymyślać tylko bierzemy 17kę Wielkie dzięki wszytkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.