Skocz do zawartości

[Opony] Co polecacie?

maklakiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zmiany opon. Co polecacie na koła 26 cali?
W tej chwili mam obie takie same (Race King 55x559), ale wolałbym węższe - będzie łatwiej zdjąć koło. Myślę, że max 2.0 :)

Waga (moja) ok. 90kg. Teren jaki zwiedzałem w tym sezonie to: szuter + las + asfalt + lekki teren + pumptrack + piach

Najlepiej zwijane, gotowe na mleko.

Budżet do 100zł za sztukę.

Z góry dzięki za sugestie.

• Mod Team
19 godzin temu, maklakiewicz napisał:

W tej chwili mam obie takie same (Race King 55x559),

Te Conti mają realną szerokoś 2 cale. Jeśli chcesz węższe to możesz poszukać Race Kingów 2.0 , które mają realną szerokość max 50 mm. Jest też Mitas Charybdis

https://www.rowertour.com/p/61182/mitas-charybdis-top-design-v95-26-x-20-opona-zwijana-szary-pasek-rp

która ma realną szerokość bieżnika 49 mm.

Test

Mam 2 kpl. kół. Na maratony kupiłem nowe Rocket Ron 2.25 , stare wykończyłem do pracy i stanąłem przed wyborem , co do pracy, generalnie Rocket Ron na asfalcie znikaja w oczach.

Jeżdżę 50%/50% las i asfalt, wiosna, lato, jesień, zima.

Myślałem nad Race King , bo chciałem zobaczyć jak się sprawują , może Saguaro , itp. ale Race King drogawe , Saguaro miałem i Geax są dużo słabsze niż Vittoria , tamte były pancerne, przejechałem na nich sporo km , Geaxowe mało trwałe.

Wybór padł na Racing Ralph 2.1 ze względu .... na cenę. Są sporo węższe niż Rocket Ron 2.25 , RoRo ledwo wchodzi w stojak rowerowy w pracy , RaRa na luzie.

Mam tez Thunder Burt ale to tylko na lato, bieżnik jest zbyt skąpy na morą wiosnę czy jesień .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...