Skocz do zawartości

[rower] BMC Fourstroke 29

matpog

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-bmc-fourstroke-fs03-29er-xc-trail-all-mountain-enduro-CID767-IDxueCT.html

4500 zł do negocjacji.

Sprzedam rower BMC Fourstroke FS03 29. Rower zakupiłem w 2014 roku jako powystawowy. Sam model pochodzi z 2013 roku (tutaj do wglądu katalog: https://www.bmc-switzerland.com/fileadmin/files/documents/04_suport/Catalog_archive/MY13/Catalog_BMC_MY13_EN_web.pdf). 

Rower dzielnie służył mi przez ostatnie lata dając mnóstwo frajdy. Ja zaś starałem się odwdzięczyć i dbać o niego jak najlepiej potrafiłem. Amortyzatory były regularnie serwisowane, napęd regularnie czyszczony i wymieniany (przed obecnym sezonem zostały zakupione nowe zębatki i łańcuch), łożyska w ramie regularnie kontrolowane i wymieniane.

Rama charakteryzuje się świetną kinematyką pracy zawieszenia. W połączeniu z topowym Foxem jest bardzo czułe, nawet na najmniejsze nierówności, jednocześnie dając poczucie posiadania większego skoku niż w rzeczywistości. Do tego, z uwagi na sztywność zawiasu, po załączeniu blokady rower praktycznie zamienia się w hardaila. Świetnie sprawdzi się zarówno na szybkim maratonie, wyścigu XC, jak i podczas całodniowej wycieczki w górach w stylu trail / all-mountain / enduro. 

Geometria ramy (rozmiar M) do zobaczenia tutaj:
https://www.alexbicycles.com/images/library/features/Fourstroke-02-Geometry1.jpg

Dla zdecydowanego kupującego mogę w cenie zaproponować wykonanie przeglądu w serwisie rowerowym w Gliwicach, oraz zlecić przegląd obu amortyzatorów w Wichu Workshop.

Sprzedaję, bo przesiadłem się na szosę, przez co w tym sezonie rower przejechał maksymalnie 200 km.

Konfiguracja roweru nie odbiega od seryjnej poza drobnymi zmianami:
- rama w rozmiarze M (18") - w ramie przed sezonem zostały wymienione łożyska na japońskie EZO,
- damper Fox CTD Kashima pochodzący z topowej wersji BMC Fourstroke FS01 (tune CDG7, dostosowany do kinematyki ramy, przed sezonem przeprowadzony serwis w Wichu Workshop),
- amortyzator Rock Shox Recon TK (przed sezonem przeprowadzony serwis),
- korba Shimano SLX z nowymi zębatkami 38-24T,
- łańcuch Wippermann Connex 10 rz. (zakupiony przed sezonem),
- kaseta Shimano Deore 11-36T (zakupiona przed sezonem),
- hamulce Shimano Deore (wymieniony płyn przed sezonem, nowe klocki półmetaliczne A2Z),
- manetki SLX 2x10,
- tarcze hamulcowe Shimano SLX 180 mm,
- koła z piastami Shimano SLX 15x100, 12x142, obręcze Alex XD-Comp (piasty serwisowane przed sezonem),
- opony zwijane Continental Trail King 2.2 (zakupione przed sezonem),
kierownica SCOR (marka BMC) 720 mm,
- mostek Easton 80 mm,
- sztyca Force karbon.

Zapraszam do kontaktu.

• 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...