mameluch Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) 43 minuty temu, cyganos napisał: Ten rowerek to jest grawel czy przełaj? Na ich stronie jest opisany jako Rower Przełajowy Cycloross ale w dziale grawel... Wydaje mi się, że zdecydowanie gravel. Przełaje mają bardziej sportową pozycję, nie mają mocowań na bagażnik czy błotniki, nie mają też raczej miejsca na szerszą oponę. PS. właśnie napisali, że mój też już wysłany Chyba muszę udać się w trybie pilnym do piwnicy w celu odgruzowania Edytowane 22 Listopada 2018 przez mameluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid2755 Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Witam cały czas biję się z myślami jaki rozmiar wybrać. Mam 167 cm wzrostu i mam do wyboru 50 albo 52. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 2 godziny temu, cyganos napisał: Ten rowerek to jest grawel czy przełaj? Na ich stronie jest opisany jako Rower Przełajowy Cycloross ale w dziale grawel... Moim zdaniem bardziej gravel, można przyczepić bagażnik itp. W zasadzie to ciężko teraz ocenić jaki to rower, bo one się za wiele nie różnią. Powinien się wypowiedzieć jakiś znawca tematu, bo ja dopiero zacznę przygodę z jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Za ten hajs całkiem fajna maszyna, jak pokupujecie to pochwalcie się fotkami i wrażeniami Edit: Ciekawi mnie dlaczego ten sam model tylko w innym malowaniu wycenili tysiaka więcej. Edytowane 22 Listopada 2018 przez mistrzusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 2 minuty temu, mistrzusek napisał: Za ten hajs całkiem fajna maszyna, jak pokupujecie to pochwalcie się fotkami i wrażeniami Edit: Ciekawi mnie dlaczego ten sam model tylko w innym malowaniu wycenili tysiaka więcej. Miałem nadzieje, że dzisiaj będzie, ale chyba jednak nie. Przecenili tylko czarny, nie wiem dlaczego. Wcześniej dwa były w tej samej cenie. Załóżmy hipotetycznie , że ten rower jutro będzie w takiej samej cenie jak GRAFIX. BRALIBYŚCIE?https://www.fahrrad-xxl.de/bergamont-grandurance-cx-6-0-x0036313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) 24 minuty temu, Sonnenblumen napisał: BRALIBYŚCIE? Brałbym... jakbym nie miał roweru Za 2500 sztywne osie, tiagra, wideł z węgla, główka taperowana- bajerka. Wg mnie nie zejdą tak nisko z ceną za tego Bergamota. Edit: I to przełaj chyba jest. Edytowane 22 Listopada 2018 przez mistrzusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 6 minut temu, mistrzusek napisał: Brałbym... jakbym nie miał roweru Za 2500 sztywne osie, tiagra, wideł z węgla, główka taperowana- bajerka. Wg mnie nie zejdą tak nisko z ceną za tego Bergamota. Edit: I to przełaj chyba jest. Jak zejdą to go kupie ,a Grafixa odeślę. Ale Grafix mi się bardziej wizualnie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Bergamont to typowy przełaj. Brak mocowań pod błotniki i agresywna geometria. Nie moja bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Bergamont byłby dużo lepszy, gdy nie malowanie widelca. też nie moja bajka, ta estetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 no cóż kontrowersyjne malowanie Nie wiem czy w Polsce by przeszło Zawsze można jakąś oklęinę na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mameluch Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 egoistycznie powiem, że mam nadzieję że jutro nie pojawi się już konkurencyjny do Grafixa gravel, dość mam już bicia od wczoraj z myślami Grafix vs. Gestalt 1 Bergamont podoba mi się (ten przedni błotnik... :), ale przełaj to na razie za dużo, zobaczymy czy w ogóle baran podejdzie mi w łagodniejszym gravelowym wydaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Jak dla mnie ten Bergamont to też gravel w sumie, zobacz jak można go rozbudować :https://www.fahrrad-xxl.de/bergamont-grandurance-rd-5-x0040965 Być może pozycja nie jest taka komfortowa. Jak na razie wybrałeś lepiej, bo Grafix lepszy, a jutro jeszcze może uda się wyhaczyć Bergamonta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Teraz, Sonnenblumen napisał: Jak dla mnie ten Bergamont to też gravel w sumie, zobacz jak można go rozbudować :https://www.fahrrad-xxl.de/bergamont-grandurance-rd-5-x0040965 Ale to inny model. Tamten to CX 6 czy jakoś tak, a ten RD 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Tak, ale we wszystkich jest możliwość montażu takich gadżetów. Oglądałem te rowery. O godzinie 00.00 wchodzą promocje, okaże się. Jak będzie promocyjka to dam znać. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Sonnenblumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) Na niemieckiej stronie dołożyli jeszcze 20 %... Czyli za tego Grafixa mogłem wyrwać za 469 euro... To już więcej niż okazja. Tego Bergamonta nie przecenili. Pospieszyłem się, ale z drugiej strony rozmiar 54 wyprzedany, czyli loteria. Mogłem nie zdążyć. Mógłbym teraz kombinować, zamówić drugi, a ten pierwszy odesłać. Ale chyba nie chce mi się tego robić. Sam się sfrajerzyłem. Pewnie na Bikester.pl też będzie przecena 20% na wszystko więc trzymajcie rękę na pulsie. Za takie pieniądze to aż niemożliwe kupić taki rower. Edytowane 23 Listopada 2018 przez Sonnenblumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruczi Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 15 minut temu, Sonnenblumen napisał: Na niemieckiej stronie dołożyli jeszcze 20 %... Czyli za tego Grafixa mogłem wyrwać za 469 euro... To już więcej niż okazja. dasz linka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mameluch Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Kod BIKEFRIDAY18 działa już u nas, wychodzi 2266,14 zł (przy kodzie automatycznie doliczane są w tym przypadku koszty przesyłki). Sam sobie chyba odpuszczę kombinowanie, przy 500 zł jeszcze bym się zastanawiał. Mojego rozmiaru jeszcze 3 sztuki zostały. Teraz, kruczi napisał: dasz linka ? niemiecka: https://www.fahrrad.de polska: https://www.bikester.pl kod na obu ten sam: BIKEFRIDAY18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 11 minut temu, mameluch napisał: Kod BIKEFRIDAY18 działa już u nas, wychodzi 2266,14 zł (przy kodzie automatycznie doliczane są w tym przypadku koszty przesyłki). Sam sobie chyba odpuszczę kombinowanie, przy 500 zł jeszcze bym się zastanawiał. Mojego rozmiaru jeszcze 3 sztuki zostały. niemiecka: https://www.fahrrad.de polska: https://www.bikester.pl kod na obu ten sam: BIKEFRIDAY18 U mnie to jest 100 euro. Ale nie będę kombinował. Ja napisałem maila z pytaniem czy jest możliwość obniżenia rachunku w związku z blackfriday, ale wątpie żeby się udało 15 minut temu, kruczi napisał: dasz linka ? Tylko zwróć uwagę na kolor, tylko czarny jest przeceniony. Rower za 30 % wartości, nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruczi Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 jest szansa na wysyłkę do PL z fahrrad.de ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) Teraz, kruczi napisał: jest szansa na wysyłkę do PL z fahrrad.de ? Myślę, że jest , ale na bikester.pl masz Polską wersję. Dlaczego chcesz brać z Niemiec? Edytowane 23 Listopada 2018 przez Sonnenblumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruczi Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) 469 € < 2266,14 PLN chyba, że też trzeba doliczyć za przesyłkę i wychodzi podobnie przy rejestracji na .de nie można zmienić kraju Edytowane 23 Listopada 2018 przez kruczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) Teraz, kruczi napisał: 469 € < 2266,14 PLN chyba, że też trzeba doliczyć za przesyłkę i wychodzi podobnie Na pewno i do Polski będzie droga przesyłka. Pewnie się nie kalkuluje. W Bikster też masz 50 zł za rejestrację. I sorry 489 euro, mój błąd. Cena musi być taka sama, bo to jest ten sam sklep. Edytowane 23 Listopada 2018 przez Sonnenblumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruczi Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) wysyłka do Niemiec Edytowane 23 Listopada 2018 przez kruczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Chyba z Niemiec. No to git, ale dłuzej bedziesz czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruczi Napisano 23 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) Teraz, Sonnenblumen napisał: Chyba z Niemiec. No to git, ale dłuzej bedziesz czekał. nie da się wybrać polskiego adresu spróbuj się zarejestrować na fahrrad.de Edytowane 23 Listopada 2018 przez kruczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi