beriam Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Dziś przez przypadek natknąłem się na przecenę w.w gravela - Clik Czy w tej kwocie przy tej cenie z tym osprzętem, warto ? 54 przy wzroście 178/180 cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Nowy rower na Shimano Tiagra (+korby FSA ze zintegrowaną osią i zewnętrznymi łożyskami), hamulcach mechanicznych TRP Spyre, z oponami Schwalbe G-One Allround za 2500 PLN? Pewnie, że warto. Nawet mimo pewnych mankamentów tj dużej masy - 11kg i aluminiowego widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Rozglądałem się po innych sklepach, alternaty w tej kwocie nie widziałem. Możliwe, ze słabo szukałem. Rozmiar będzie właściwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 W tej cenie alternatywą będą np. Marin Nicasio (rama i widelec stal, Shimano Claris 2x8,), Romet Aspre (rama alu, widelec carbon, Shimano Claris 2x8) czy Moongose Guide Sport (rama i widelec alu, Shimano Sora 2x9), ale wszystkie mają niższej klasy napęd (Marin i Romet nawet 2 klasy niższej). Cena wydaje się okazyjna. Rozmiar to sprawa bardzo indywidualna, ja przy swoich 177cm pewnie bym się decydował właśnie na rozmiar 54cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Przekrok 84 cm. Mierzone według- Z książką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Przekrok to nie wszystko, jest jeszcze długość rąk, ogólna budowa ciała, preferowana sylwetka i indywidualne przyzwyczajenia. Wydaje się, że 54 powinno być odpowiednie, 56-tka jest już dość długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ja przed chwilą go kupiłem. W Niemczech też jest promocja. Za tę cenę nie znajdziesz nic lepszego. Wiem, bo od kilku miesięcy się rozglądam za rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 2 godziny temu, el_gregorio napisał: Przekrok to nie wszystko, jest jeszcze długość rąk, ogólna budowa ciała, preferowana sylwetka i indywidualne przyzwyczajenia. Wydaje się, że 54 powinno być odpowiednie, 56-tka jest już dość długa. Przed chwilą dla świętego spokoju znów się zmierzyłem i wyszło, ze urosłem 182 cm. W tym wypadku chyba, raczej 56, zaczynam się gubić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Teraz, beriam napisał: W tym wypadku chyba, raczej 56, zaczynam się gubić ... Zobacz sobie wątek na niemieckim forum, tam jest trochę danych o tym jaki rozmiar komu pasuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Zawsze masz 2 tygodnie na zwrot towaru, luzzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Zamówiłem 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Słuszny wybór. Rower prezentuje się naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 14 minut temu, el_gregorio napisał: Słuszny wybór. Rower prezentuje się naprawdę dobrze. Mam nadzieje, ze się nie zawiodę. Mój obecny Rower doprowadza mnie już do szewskiej pasji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 @beriam @Sonnenblumen pjona! Wziąłem 56 przy 186 / 89. Koleś na niemieckim forum przy tych samych wymiarach wziął 58 i niby mu leży, ale jednak skracał mostek i zmieniał sztycę na bez offsetu. Mam nadzieję, że rozmiar siądzie na dojazdy do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Głucho było w Polskim internecie o tym Grafixie, a teraz widzę,że będzie nas całkiem spore grono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ja mam dylemat. Też myślę żeby go kupić, ale nie wiem, czy 56, czy 58 :-/ 189cm / 90cm i wg. kalkulatora wychodzi 60cm co jest dla mnie w ogóle od czapy. Zastanawiam się, czy 58 nie będzie za duży a z kolei 56 za mały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Rozmawiałem z ziomkiem ,187 wzrostu i on ma 58. Mówił, że pasuje jak ulał. Edytowane 21 Listopada 2018 przez Sonnenblumen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Też się skłaniam ku 58. Wg. ich kalkulatora pokazuje 60. Ja rozważam między 56 a 58, więc pomiędzy 56, 58 i 60 wypada celować w środek, czyli 58cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) 1 minutę temu, bts napisał: @beriam @Sonnenblumen pjona! Wziąłem 56 przy 186 / 89. Koleś na niemieckim forum przy tych samych wymiarach wziął 58 i niby mu leży, ale jednak skracał mostek i zmieniał sztycę na bez offsetu. Mam nadzieję, że rozmiar siądzie na dojazdy do pracy Raczej. Ja temat konsultowałem, ze znawcami tematu tu i tam, stwierdzili, ze 54 będzie na styk. Bezpieczniej 56 Edytowane 21 Listopada 2018 przez beriam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Kurka blaszka... może jednak 56?.. Tak to jest, jak się bierze 'w ciemno' :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 56 będzie za mały moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 @Eazy, a nie masz jakiegoś innego roweru (najlepiej szosówki) do której mógłbyś porównać? Ja sobie porównałem z szosą reach oraz długość górnej rury, wyszło mi że na 58 będę miał pozycję poprawną, ale dość wyciągniętą. Skoro Ty masz 189 / 90 to spodziewałbym się że pozycja na 58 będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Nie mam nic z barankiem. W tej chwili jedynie MTB HT, ale to zupełnie inna bajka w kwestii rozmiarów. Ktoś widział tabelki, gdzie jest podany reach i stack? Edyta: już znalazłem Edyta2: zamówiłem 58. Jak będzie za duży to najwyżej odeślę i tyle. Edytowane 21 Listopada 2018 przez Eazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonnenblumen Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Dobrze zrobiłeś. Może założymy FAN KLUB Grafixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Teraz, Sonnenblumen napisał: Dobrze zrobiłeś. Może założymy FAN KLUB Grafixa Pomysł przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi