Ice123 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Mam amortyzator fox 34 talas kashima i mam problem, poniewaz pokretlo od zmiany skoku sie zacielo i nie da sie zmienić skoku. Co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Zrobiłbym serwis i przyjrzał się elementom odpowiedzialnym za zmianę skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Pokrętło od zmiany skoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eles Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 https://www.pinkbike.com/photo/12069853/ Nie możesz przekręcić pokrętła na górze czy na dole amortyzatora ? Jeśli FIT4 to chyba dobry moment aby zrobić serwis amortyzatora po sezonie w jakimś dobrym serwisie jeśli nie robiłeś go ostatnio. Nie będę ukrywał, że polecam Gregorio jeśli sam tak jak ja nie jesteś w tym ekspertem i nie masz czasu ani ochoty nim zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 9 godzin temu, cervandes napisał: Pokrętło od zmiany skoku? 20 godzin temu, Ice123 napisał: poniewaz pokretlo od zmiany skoku sie zacielo i nie da sie zmienić skoku Nagle? Tak bez powodu? Bez wyjęcia całości nic się nie da stwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Dobra zrobione juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 32 minuty temu, durnykot napisał: No skoku to tym pokrętłem raczej nie wyregulujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Godzinę temu, cervandes napisał: No skoku to tym pokrętłem raczej nie wyregulujesz. Nie? To po co pokrętło z napisem TALAS i znaczkami Plus i Minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 21 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 @durnykot - Czyli rozumiem, że np mam wyjściowo 130mm skoku, kręcę pokrętłem i robi się 150mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Listopada 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 9 godzin temu, cervandes napisał: @durnykot - Czyli rozumiem, że np mam wyjściowo 130mm skoku, kręcę pokrętłem i robi się 150mm? Tak. W teorii amorek ma mieć podobną charakterystykę niezależnie od skoku. Podobne rozwiązanie ma RS ( Dual Position ) . Namiastkę miał Dt Swiss w tłumikach Launch Control i Twin Shot ,ale w tym przypadku obniżenie amorka wiązało się zmianą charakterystyki amorka ( na znacznie mniej czułą, co w DT Swiss oznaczało kompletny brak czułości ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi