LeSiuuu Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Mam zamiar kupić sobie nowy amortyzator, ponieważ mój xct już prosi się o wymianę. Problem leży w tym, że nie wiem jaki amortyzator wybrać. Mam mały budżet, ok.400-450 zł. Mam zamiar wykorzystywać go do ostrzejszego xc, trailu i czasami do latania niedużych hopek. Mam na oku takie amortyzatory: https://www.olx.pl/oferta/rock-shox-recon-silver-tk-26-100mm-fox-marzocchi-dj-stunt-fr-dirt-CID767-IDxbVLz.html#86526fb401 https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-marzocchi-dj3-32-mm-fox-rock-shox-sr-suntour-CID767-IDx1pGm.html#06ae7700b2 Trzecim amorem jest rst aerial, mogę go kupić od znajomego. Który z tych amortyzatorów będzie miał najlepszy stosunek cena/jakość i który będzie najlepszy do moich zastosowań? Z chcęcią zobaczę także wasze propozycję, ale dodam, że rura sterowa musi być 1.1/8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Ja na twoim miejscu wziął bym tego recona. Ma blokadę skoku i tłumienia a Marzocchi nie ma żadnej. A jaką masz ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Nie ma czegoś takiego jak ostrzejsze XC. XC to XC. Hopek Recon nie wytrzyma, bo to nie jest sprzęt do takiej jazdy. Trail? Jak można uprawiać Trail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeSiuuu Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 23 minuty temu, skom25 napisał: Nie ma czegoś takiego jak ostrzejsze XC. XC to XC. Hopek Recon nie wytrzyma, bo to nie jest sprzęt do takiej jazdy. Trail? Jak można uprawiać Trail? Źle się wyraziłem Chodziło mi o taki mieszany styl jazdy, czasami jeżdzę na spokojnych ścieżkach, a czasami lubię wybrać się na bardziej wymagającą trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 To w takim budżecie może być ciężko znaleźć cokolwiek sensownego, nie wiem czy coś znajdziesz. Jeżeli chodzi o Rock Shox to ja osobiście nie brałbym pod uwagę nic gorszego niż Recon Gold. Jeżeli chodzi o Suntour to szukałbym starszego Epicona, ewentualnie nowszego Raidona. Tyle że znowu, obydwa te amortyzatory są przeznaczone do amatorskiego XC i niczego więcej. Jak nie masz kasy to idź w sztywny widelec. Trzeba zmienić styl jazdy ale zabawa jest naprawdę dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.