Skocz do zawartości

[stery] łożysko dolne zamiennik

kemot1974

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wszystkim,

prośba o pomoc , muszę wymienić dolne łożysko sterów w moim Focusie. Czytałem, że można kupić w sklepach z łożyskami znacznie taniej niż w sklepach rowerowych. Możecie mi doradzić jakieś dobre łożysko do 50-60 pln , rozmiar łożyska widoczny poniżej AC 4052R1. 

IMG_20181117_155027-846x1127.jpg

Napisano

Nie kupisz takiego łożyska w sklepie, to są łożyska typowo rowerowe.

Napisano

Mógłbyś się pomęczyć ze zdobyciem takiego łożyska lecz myślę że się nie opłaca ponieważ dobre stery kosztują od 70 w górę a wiec czy opłaca Ci się kombinować ze zdobyciem jednego dolnego łożyska.

Podzielam też zdanie Pana Skom25, bo takie łożyska będzie można znaleźć ale będzie to trudne zadanie.

Napisano
8 minut temu, Dokumosa napisał:

To jest jedno z popularniejszych łożysk do sterów. Rozmiar 52x40x7. 

Za 60zł kupisz b. przyzwoitego cane creeka do którego polecam od razu dolną uszczelnianą bieżnię widelca za 19zł.

@Dokumosa dzięki za info. A skąd masz pewność do trzeciego rozmiaru 7 mm ?. Widziałem łożyska 52x40x8. Podeslesz stronę z tymi łożyskami i bieżnią ? Dziękuję

Napisano

A w ogóle to powinno paść jedno pytanie na początku; Co jest nie tak z aktualnym?

Napisano
2 godziny temu, skom25 napisał:

A w ogóle to powinno paść jedno pytanie na początku; Co jest nie tak z aktualnym?

Najkrócej mówiąc ,, zajechane,, ledwo się obraca, trzeszczy, słychać , że w środku jest dużo piasku. 

Napisano
4 godziny temu, kemot1974 napisał:

Dziękuję za linki. Sprawdzę wysokość łożyska suwmiarką. 

Jak zmieniasz samo łożysko to ważne aby było takie samo jak masz. Jak razem z bieżnią to nie jest to już takie istotne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...