irek83 Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Czesc Chce zanabyc droga kupna rower Crossowy do ktorego sa dostepne akcesoria w postaci bagaznika i blotnikow. W pozniejszym czasie bede chcial sie wyposazyc w te dodatki i miec je w razie potrzeby. Wstepnie znalazlem dwa rowery ktore podobaja mi sie wizualnie i sa fajnie wyposazone. Chcialbym zweryfikowac swoje wybory na forum i poznac Wasze zdanie czy warto a moze macie lepsze propozycje. https://www.kross.ie/kross-ireland-bikes-2018/Evado-7-0-Gents https://www.bikesorbicycles.com/product/scott-sub-cross-20/ Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarlJohson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Rowery są w zasadzie identyczne weź to co ci się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Nie ma co porównywać. Jakoś wykonania ramy Scott-a bije na głowę ten sh*t jakim jest Kross. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 16 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 3 godziny temu, Janu_sz napisał: Nie ma co porównywać. Jakoś wykonania ramy Scott-a bije na głowę ten sh*t jakim jest Kross. Dzięki bardzo, muszę więc wybrać się do sklepu na przymiarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Witam, Poproszę Was jeszcze o pomoc. Byłem dzisiaj w sklepie rowerowym i moją uwagę przykuły rowerki Cannondale Quick CX 2 I CX3. Jak się mają tę rowerki do wyżej wymienionego Scotta sub cross 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Ok, Temat umiera, ale spróbuję jeszcze o coś zapytać. Cannondale cx 2 ma jedną zębatkę na przedzie a 11 z tyłu. Czy w takiej konfiguracji łańcuch wytrzyma ? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) Tak. Dodam, że ja bym nie kupił roweru z jedną tarczą (zębatką z przodu) Edytowane 19 Listopada 2018 przez PiotrKaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Z dwoma blatami jest jeszcze ciekawy trek DS4, muszę zobaczyć jak się prezentuje na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Cześć, Oglądałem trzy rowery które bardzo mi się podobają i na wszystkich trzech jeździ się bardzo przyjemnie. Czy moglibyście doradzić który z nich w rzeczywistości jest najlepiej wyposażony, najlepszy. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. https://www.specialized.com/nl/en/crosstrail-elite/p/157810?color=237266-157810 https://www.trekbikes.com/ie/en_IE/bikes/hybrid-bikes/dual-sport-bikes/dual-sport/dual-sport-4/p/23176/?colorCode=grey https://www.cannondale.com/en/International/Bike/ProductDetail?Id=bb3ae34f-3636-459b-bbfc-5487953ace2f&parentid=undefined Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Bym powiedział Trek lub Cannon. Trek ma bardziej uniwersalny napęd 2x10, chociaż nie sądzę że będziesz jeździł na rowerze crossowym w takim terenie gdzie jest potrzebne przełożenie 28-40. Cannon ma 1x11, które ludzie sobie chwałą bo jest "straight forward", ale nieco droższe w utrzymaniu (kasety, łańcuchy). Cannon jeszcze ma główkę taperowaną, co niby zwiększa wybór amortyzatorów na wymianę (jeżeli będziesz miał takie chęci) tym beznadziejnym NCX/NRX, co ta trójka ma. Ale fabrycznie skok jest 50 mm i będzie problem ze znalezieniem czegoś na wymianę bo wszystko powietrzne i taperowane generalnie ma większy skok (od 75?). Otwory na bagażnik są w obu przypadkach. Natomiast nie widzę mocowań na błotnik z przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Decyduję się więc na Treka, dzięki bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Witam, Właśnie się dowiedzialem, że widelec w moim treku to nie jak w specyfikacji SR Suntour NRX a Suntour NEX-HLO 63mm 700c, Remote Lockout, Post Mount Disc Brake czy to znaczy, że do tego roweru włożyli jeden z najtańszych uginaczy ? Może mi ktoś powiedzieć czy ten NEX to jest jeden z budżetowych widelców Suntoura czy ja się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 NEX wg webstrony Treka ma być w Dual sport 3? na pewno masz DS4? :) Sprawa do wyjaśnienia u sprzedawcy/producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Tak, kupiłem ds4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Dobrze, jednak znalazłem ten widelec w katalogu na 2019 rok i wygląda na to że to ten NRX-D-COIL RL P 700CNRX-D-COIL RL P 700C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Wrzucam screenshot z katalogu, czy ten amortyzator jest pod taperowaną główkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi