Dezent Napisano 17 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 No i pięknie. U mnie pomogło to i u ciebie też musiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Zastanawiam się nad zasada że kiera powinna być w osi z osią koła patrząc z pozycji siedzącej. Jak to u was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 17 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Nie zawsze z wszystkim idealnie trafisz. Moim zdaniem pozycja wygląda dużo lepiej na tych ostatnich zdjęciach. Pamiętaj też, że po przesiadce ze starego roweru potrzeba trochę km, żeby się do nowego sprzętu przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 17 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 2 godziny temu, poliglota napisał: Zastanawiam się nad zasada że kiera powinna być w osi z osią koła patrząc z pozycji siedzącej. Jak to u was wygląda? W swoim Cube oryginalnie miałem mostek 80 mm, później widoczny na zdjęciu 120 mm, ostatecznie zmieniłem na 105mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 8 godzin temu, Eazy napisał: Mamy ten sam wzrost. Jeżdżę na ramach 20-21'' na kole 29'' Też używam 20,5 " dla koła 29. I prześwit jest ale zaraz za siodłem...... Potem jest coraz ciaśniej......bo to 29. Rura delikatnie muska po .... ;-))) Ale to nie wątek erotyczny. Rzeczywiście na tym Cubie wyglądasz jak na za małym -za krótkim rowerze. Ja bym wziął rozmiar większy, jeśli jest taka opcja. Możesz ratować sytuację obracając mostek na inwert i przekładając podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek2403 Napisano 1 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 W dniu 18.11.2018 o 00:08, woojj napisał: Też używam 20,5 " dla koła 29. I prześwit jest ale zaraz za siodłem...... Potem jest coraz ciaśniej......bo to 29. Rura delikatnie muska po .... ;-))) Ale to nie wątek erotyczny. Rzeczywiście na tym Cubie wyglądasz jak na za małym -za krótkim rowerze. Ja bym wziął rozmiar większy, jeśli jest taka opcja. Możesz ratować sytuację obracając mostek na inwert i przekładając podkładki. Uważam podobnie jak Ty. Kupiłam niedawno Specialized Rockhoppera , mam 170 cm wzrostu, przekrok 77 i wybrałam ramę M 17,5 cala. Mimo że nie ma u mnie dużego prześwitu ( koło podniosę na 3 cm) to jeździ mi się super. Na ramie S czułam się jak na rowerze młodszego rodzeństwa, brak stabilności, śmiesznie krótki. Może mi jako kobiecie ten prawie żaden prześwit między ramą a kroczem aż tak nie przeszkadza jak wam facetom. Nawet jak nagle zahamuję i muszę zeskoczyć to amortyzator ładnie się ugina na dobre 4 cm i nie stukam się o ramę. Mówcie co chcecie ale człowiek na małej ramie wygląda trochę komicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 1 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 rower oddałem i kupiłem kellys gate 90. Teraz wiem co to znaczy dobrze dobrany rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek2403 Napisano 2 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 20 godzin temu, poliglota napisał: rower oddałem i kupiłem kellys gate 90. Teraz wiem co to znaczy dobrze dobrany rower. Fajnie i o to chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 20 Lipca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 Oj, koleżanko - jak amor się ugina o 4 cm przy hamowaniu, to nie jest dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek2403 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 A czemu? Dla mnie to jest ok jak amor się trochę ugina jak chcę zeskoczyć z siodełka, przecież nacisk na kierownicę jest i amor reaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Lipca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Jeżeli nie jest to hamowanie awaryjne ( zgaduję, że nie ), to wykorzystanie 4 cm skoku kojarzy mi się ze zwykłym "bujakiem", ale oczywiście co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi