Deryll Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Kupię bębenek sprawny bez luzów pod kasetę 7 rzędową, lub całą piastę z bębenkiem (piasta może być uszkodzona) byle bębenek był w dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 3 godziny temu, Deryll napisał: Kupię bębenek sprawny bez luzów pod kasetę 7 rzędową, To nie jest takie proste. To nie jest tak że wszystko do siebie pasuje. Producent piasty/model- takie rzeczy musisz podać. Jeśli już pójdziesz w piastę - podaj liczbę otworów na szprychy. Same shimano po latach stagnacji walnęło się w głowę i zaczęło wprowadzać kilka standardów mocowania bębenków ;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deryll Napisano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 3 godziny temu, woojj napisał: To nie jest takie proste. To nie jest tak że wszystko do siebie pasuje. Producent piasty/model- takie rzeczy musisz podać. Jeśli już pójdziesz w piastę - podaj liczbę otworów na szprychy. Same shimano po latach stagnacji walnęło się w głowę i zaczęło wprowadzać kilka standardów mocowania bębenków ;-(( hmm na siódemkę chyba wszystkie są takie same bo to raczej wymarły standard piasta shimano stx special edition częsci kompatybilne z starą grupą deore i alivio, bo kupiłem konus lewy i pasuje zresztą wcześniej sprawdzałem w katalogu po numerach części, chodzi mi o sam bębenek mogę wykręcić z starej piasty, piasta nie musi być sprawna, przeplatanie raczej nie wchodzi w grę, a jak już będę musiał przeplatać to zakupię nową piastę, kiedyś udało mi się sam bębenek dostać i pasował a nie był org shimano teraz juz nigdzie nie sprzedają samych bębenków na 7 rzedów ;/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 No widzisz- trzeba było napisać że do stx-a Są piasty tajwańskie z bębenkiem 7 rz, dlatego podpytałem. Nikt nie produkuje bębenków pod standard mocowania shimano- tylko shimano. Rozejrzę się u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 no mam ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi