TommyMasta Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Hej Wszystkim! Decyduję się na umieszczenie tego tematu tutaj, ponieważ wydaje mi się, że wśród szosowców używanie trenażerów jest dość powszechne i znajdą się osoby, które będą w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. W celu urozmaicenia treningu podczas zimy, poważnie zastanawiam zastanawiam się nad zakupem trenażera Tacx Flux Smart. Planowałem używać go z moim Domane S 5 Disc, który nie posiada szybkozamykacza, lecz sztywną oś przelotową 142x12mm. Moje pytanie brzmi - czy trenażer będzie kompatybilny z tym rowerem, czy może trzeba dokupić jakieś zaciski itp? Miał ktoś do czynienia z podobnym problemem? Trenażer: https://www.decathlon.pl/trenaer-flux-smart-id_8534451.html Jakie ogólnie macie doświadczenie z używania trenażera smart + aplikacji zwift? Fajna zabawa? Będę wdzięczny za wszystkie opinie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 13 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 12 godzin temu, TommyMasta napisał: Będę wdzięczny za wszystkie opinie! Nie mam doświadczenia z tym trenażerem, ale znalazłem recenzję o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyMasta Napisano 13 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Dzięki! Recenzja odpowiada na jedno z moich pytań: "a po zakupie odpowiedniej przejściówki (za 189 złotych) także z rowerami z osiami sztywnymi o rozmiarze 142×12 mm (z hamulcami tarczowymi). " Czyli trzeba nabyć dodatkowy zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.