patrykos46z Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 (edytowane) Witam, posiadam taki oto sprzęt: posiadam taki oto sprzęt: - rama leader fox cocaine 14 cali - korba i suport truvative (nie pamiętam dokładnych modeli) - amortyzator przedni sr santur xcr (kierownica już założona) Mój budżet to 1600 złotych, chciałbym zrobić renowację tego roweru, czyli dokupić: - koło przód i tył (z napędem) - przerzutki przód tył - hamulce przód tył - siodło ze sztycem lub kupić nowy rower mniej więcej w widełkach - https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-540-275-id_8379537.html a z tym co mam sobie eksperymentować w domku. Przeznaczenie roweru to w 70% miasto - drogi, trasy i ścieżki rowerowe, lecz chciałbym także wyskoczyć na jakiś offroad bez problemu. Co sądzicie? Edytowane 12 Listopada 2018 przez patrykos46z Naprawa formatowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Cocaine to rama do roweru typowo MTB, a Ty takiego nie potrzebujesz. Na Twoim miejscu pozbyłbym się tego co masz i poszukał za ok. 2000zł jakiegoś crossa - w mieście sprawdzi się najlepiej a i w lekkim terenie da radę. Za te pieniądze w sezonie powinno dać się wyrwać Unibike Crossfire - fajny i solidny rower. Ewentualnie szukać czegoś z wyprzedaży obecnego rocznika. Opcja 2 - szukać jakiegoś niedrogiego 29era. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Budowa roweru to swietna sprawa. Duzo mozna sie samemu nauczyc i potem nie oddawac roweru z byle pierdołka do serwisu.Gdybym nowy rower kupił w zyciu bym nie wiedział tego czy tamtego, po prostu jeżdził az sie zuzyja czesci. A tutaj sie człowiek dowiedzial ze sie lańcuch rozciąga, jak sie ustawia przerzutki itp rzeczy wiedza bezcenna. Kupuj nowy rower ale tez spokojnie mozesz składac ten co masz w czesciach wiedza sie przyda niz płacic serwisom potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Ale narzędzia na drzewach nie rosną. A skompletowanie nawet podstawowego zestawu to kilka stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 na pewno wyjdzie około 200 zł. Faktycznie to sie nie opłaca jesli narzędzi nie posiadasz. Ja narzedzi kilka dosłownie kupiłem a dokładnie to same nasadki do klucza grzechotki taniej wyjdzie niz kupno całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi