stu22nt Napisano 11 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) Rower mało używany , amortyzator po full srwisie+nowy kartridż(najnowszej generacji). Wymienione łożyska w przedniej piaście. Spis części:-rama dartmoor hornet 2013 L-amortyzator suntour epicon rl-r powietrzny rocznik 2011 ślizgi teflonowe-piasty novatec-obręcze alexrims-hamulec tył shimano br-m395-hamulec przód shimano slx br-m675-tarcza tył avid g2cs 160mm-tarcza przód shimano deore xt 180mm-kierownica,mostek trutativ-stery dartmoor blaze-gripy dartmoor roots-siodełko wtb-sztyca accent-przerzutka,manetka,przód,tył sram x-7 3x9-korba trutativ-opona tył continental race king 26-opona przód schwalbe smart sam 26 Edytowane 11 Listopada 2018 przez stu22nt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 11 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Ciężko będzie go wycenić... poskładany strasznie niekonsekwentnie. Rama do ostrzejszej jazdy, amor do xc. Na ile jest ustawiony? Jak dla mnie to tak okolice 1000 - 1500 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Amor jest ustawiony na 120mm. Myśłe nad zmiana amora na jakiegoś domaina bo jak ten sprzedam to braknie mi funduszy na nowy. Kupiłem go rok temu od gościa za 160zł. Wymienił w nim przerzutke ,stery,gripyihebel przedni,tarcze przednią i zrobił w serwisie full serwis całego roweru. Myśle że wtedy za te pieniadze nic lepszego bym nie kupił a to był akurat mój fundusz. Musze w nim załozyć narrow wide,wymienić opony i łańcuch oraz amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 11 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Skoro te rzeczy były nowe no to myślę że się opłacało. Przede wszystkim wymień amortyzator, hornet nie był projektowany na 120 mm tylko na 150 (jeśli się nie mylę). No i koniecznie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) Ta rama najlepiej sprawuje sie z 160mm producent pisze ze amor od 120mm do 170mm. Ale jak włoże 180mm to chyba nic sie nie stanie? Wiem że L lepiej przyjmnie 180mm niż M. A schwalbe tought tom jak sie sprawują kupiłbym je bo dobra cena i bieżnik, a jak nie te to jakkie do 50zł za sztuke. Edytowane 11 Listopada 2018 przez stu22nt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Proszę: https://www.1enduro.pl/geometria-hardtailu-robisz-zle/ Najlepiej zostać przy 150 mm. Rozmiar ramy nie ma znaczenia przy dobieraniu skoku amortyzatora. No i najważniejsze - więcej skoku nie sprawi że będziesz lepiej jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 (edytowane) Wiem że nie będe lepiej jeżdził. A mógł byś mi polecić jakiś dobry amor powietrzny czy sprężynowy używany do 600zł. Nie musi być ładny ważne żeby dobrze chodził i nie miał rus na górnych lagach. Edytowane 12 Listopada 2018 przez stu22nt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi