Gość Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 Hej, Chciałbym pomalować obejmę manetki SL-M660. Fabrycznie jest szara co zupełnie nie pasuje do całej reszty roweru. W związku z tym zastanawiam się nad przemalowaniem, natomiast tu pojawiają się dwa pytania. 1. Czym zmyć szary kolor? Orientuje się ktoś czy farba zejdzie przy użyciu zmywacza do farb? 2. Czym pomalować? Do dużych powierzchni typu rama sama odradzałem używania farby w sprayu. Jednak przy tak małym elemencie się nad tym zastanawiam. Może warto użyć farby do zacisków hamulcowych w sprayu? Podobno jest trochę lepsza.
Imar Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 Lepszym rozwiązaniem byłoby zmatowić obecny lakier papierem wodnym. Odtłuścić, pomalować czarnym lakierem w spreju. Nada się lakier stosowany w motoryzacji. Odpuścić spreje z marketów, ew. później klar.
ninjabike Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 W moim przypadku dobrze spisywał się lakier do malowania felg samochodowych.
Gość Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 Myślałem nad tym, ewentualnie nad lakierem do zacisków.
woojj Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 zmatuj i coś w małej puszce od Motipa- zdecydowanie najlepsza opcja
michal5150 Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 Myślę że lepszą może być użycie sprayów przemysłowych: https://www.noxan.pl/spray/farby-w-sprayu-lakiery-przemyslowe-500ml.html Mam kilka części pomalowanych w rowerze. Jeszcze powłoka się trzyma
Gość Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 To też widziałem, natomiast cena lekko powala :|
michal5150 Napisano 15 Listopada 2018 Napisano 15 Listopada 2018 Ale myślę warte swojej ceny. Mam min. pomalowany aluminiowy wózek przerzutki. Po czterech latach od położenia lakier nie zszedł, owszem - jest kilka odprysków od kamieni czy gałęzi ale to nieuniknione.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.