Skocz do zawartości

[rama] składanie do 2500zł

kubike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie. Polecicie mi jakąś ramę żebym mógł złożyć na niej fajny rowerek do 2500-2800zł? Na początku myślałem o dartmoor hornet, ale do 2800zł chyba nie złoże. Rower do lekkiego enduro/dh (małe hopy, bez szaleństw)

Napisano
Teraz, Ilia napisał:

Zależy co masz na myśli pisząc ,,fajny rowerek''.

Chodziło mi o to, że amortyzator, przerzutka itd. nie będą najgorszej jakości np. shimano tourney, suntour xct tylko coś lepszego

Napisano

2800 zł to jest za mało, wystarczy przecież z grubsza skalkulować:

Rama + stery: ~900zł

Amortyzator: ~1500 zł

Koła: ~1000zł ( bez opon i dętek/ mleka)

Koła zrobisz taniej, pytanie tylko czy warto. Amortyzator jeżeli ma służyć do jazdy do jakiej przeznaczona jest rama, raczej tańszy nie będzie.

@ACTIVIA ma fajne SR które pewnie załapią się w tym budżecie i zastosowaniu.

Wychodzi ponad 3k a masz bazę. Gdzie napęd, hamulce, kokpit itd?

No chyba że będzie szukał używek, ale ja mimo wszystko zostałbym przy nowej ramie i amortyzatorze, bo są to jednak elementy kluczowe i lepiej mieć gwarancję.

Napisano

Jeżeli bawić się w używane części to taniej, szybciej i lepiej kupić używany rower. Składanie opłaca się gdy ma się już większość części i narzędzia a nie gdy bawi się od zera, bez doświadczenia nie wiedząc do końca czego się chce.

• Mod Team
Napisano

Kolejny temat w którym ktoś planuje składanie nie mając o tym pojęcia i mając skromniutki budżet. Plaga jakaś. Nie da się, po prostu. Szukać dobrej używki. Propozycja Dokumosy całkiem fajna, ale prowadzenie przewodu przedniego hamulca to tragedia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...