kubike Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 Witam, mam pytanie. Polecicie mi jakąś ramę żebym mógł złożyć na niej fajny rowerek do 2500-2800zł? Na początku myślałem o dartmoor hornet, ale do 2800zł chyba nie złoże. Rower do lekkiego enduro/dh (małe hopy, bez szaleństw)
Ilia Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 Zależy co masz na myśli pisząc ,,fajny rowerek''. Z używanych części pokroju Alivio na pewno coś złożysz.
kubike Napisano 10 Listopada 2018 Autor Napisano 10 Listopada 2018 Teraz, Ilia napisał: Zależy co masz na myśli pisząc ,,fajny rowerek''. Chodziło mi o to, że amortyzator, przerzutka itd. nie będą najgorszej jakości np. shimano tourney, suntour xct tylko coś lepszego
Gość Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 2800 zł to jest za mało, wystarczy przecież z grubsza skalkulować: Rama + stery: ~900zł Amortyzator: ~1500 zł Koła: ~1000zł ( bez opon i dętek/ mleka) Koła zrobisz taniej, pytanie tylko czy warto. Amortyzator jeżeli ma służyć do jazdy do jakiej przeznaczona jest rama, raczej tańszy nie będzie. @ACTIVIA ma fajne SR które pewnie załapią się w tym budżecie i zastosowaniu. Wychodzi ponad 3k a masz bazę. Gdzie napęd, hamulce, kokpit itd? No chyba że będzie szukał używek, ale ja mimo wszystko zostałbym przy nowej ramie i amortyzatorze, bo są to jednak elementy kluczowe i lepiej mieć gwarancję.
Dokumosa Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 W takim budżecie można się rozejrzeć za używanym primalem. Np.: https://www.olx.pl/oferta/dartmoor-primal-dh-fr-all-mountain-ht-enduro-CID767-IDx302H.html#4314cfcc8e
dran2 Napisano 10 Listopada 2018 Napisano 10 Listopada 2018 Jeżeli bawić się w używane części to taniej, szybciej i lepiej kupić używany rower. Składanie opłaca się gdy ma się już większość części i narzędzia a nie gdy bawi się od zera, bez doświadczenia nie wiedząc do końca czego się chce.
Mod Team sznib Napisano 10 Listopada 2018 Mod Team Napisano 10 Listopada 2018 Kolejny temat w którym ktoś planuje składanie nie mając o tym pojęcia i mając skromniutki budżet. Plaga jakaś. Nie da się, po prostu. Szukać dobrej używki. Propozycja Dokumosy całkiem fajna, ale prowadzenie przewodu przedniego hamulca to tragedia...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.