provid Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Przymierzam się do zakupu obręczy u naszych dalekich "sąsiadów" Macie może jakieś sprawdzone sklepy lub sprzedawców obręcz carbon do szosy pod tarczę na 28 szprych? Ciężko mi coś wybrać a opinia użytkownika pomogłaby by mi bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Użytkownikiem nie jestem, ale Lightbicycle ma bardzo dobrą opinię. Sam się zastanawiam nad zakupem od nich, ale całych kół - właśnie do szosy pod tarcze, tylko zastanawiam się nad ilością szprych: 24 czy 28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 to się opłaca jeszcze? na miejscu w pl kupisz sprawdzone doskonałej jakości obręcze/koła prosto od dalekich sąsiadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Oczywiście, że wolałbym kupić u nas. Czy mógłbyś mi wskazać gdzie KONKRETNIE kupię lekkie, "sprawdzone doskonałej jakości" obręcze o wysokości 35 -36 mm lub zbliżonej i -co bardzo ważne- szerokości wewnętrznej 21 mm, pod tarcze ewentualnie całe koła z piastami DT 240 i szprychami klasy Sapim CX-Ray ? Oczywiście w oplacalnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 @Chociemir takie rzeczy, to chyba tylko Daveo Miałem od niego koła do przełaja i potem gravela i złego słowa nie powiem. Tak sztywnych kół jeszcze nie miałem. Teraz do szosy chcę carbon a że mam już 240tki, to szukam obręczy na 28 szprych. Jazda dla własnej przyjemności, bez udziału w wyścigach. Szukałem w PL i ciężko a jeśli już, to cena zaporowa jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Również miałem dwie pary kół od Daveo. Jaiś czas temu pytałe Daveo o tego typu obręcze, ale wtedy nie był w stanie zaoferować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Ja polecam NEXTIE, co najmniej równie dobry jak LB. Zdecydowałem się na tego producenta bo na anglojęzycznych forach, np. z wymagającego brytyjskiego rynku, miał wiele pozytywnych recenzji, Ja używam ich obręczy w MTB trzeci sezon i są nadal w bdb. stanie: https://www.nextie.net/ Swoje obręcze kupiłem przy znacznie korzystniejszym kursie $, więc jeżeli Ci się nie pali warto poczekać do Chińskiego Nowego Roku (2-10/02/2019), mają w tym okresie corocznie 10-15% promocje. A co do składania kół, to jak wszyscy na tym forum polecam Daveo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 27 minut temu, Chociemir napisał: Oczywiście, że wolałbym kupić u nas. Czy mógłbyś mi wskazać gdzie KONKRETNIE kupię lekkie, "sprawdzone doskonałej jakości" obręcze o wysokości 35 -36 mm lub zbliżonej i -co bardzo ważne- szerokości wewnętrznej 21 mm, pod tarcze ewentualnie całe koła z piastami DT 240 i szprychami klasy Sapim CX-Ray ? Oczywiście w oplacalnej cenie. a co to opłacalna cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Teraz, mess napisał: a co to opłacalna cena? np. taka że u jednych dt240 kosztują 1.5k a u innych 2k to chyba wiesz gdzie się opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 nie no kolega ma budżet w którym chce się zmieścić, pytam więc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Teraz, mess napisał: a co to opłacalna cena? Wcześniej napisałeś "to się opłaca jeszcze?", a teraz pytasz "a co to opłacalna cena?" Ale odpowiem: taka, żeby nie opłacało się kupować w Chinach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 No pewnie, że napisałem, to pojęcie względne. Np chce sobie koła złożyć do mtb. Boost, xD, dt 350, cx ray, obrecze 25 lub 30mm wewnętrzna szerokość, koła na 32 szprychy w granicach 1400g. Poszukałem i znalazłem przynajmniej dwa źródła, które takie koła mi oferują w cenie 2900zł oraz 3200zł. Czy jest to opłacalna cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 To moze inaczej: podpowiedz mi, proszę, gdzie mogę "na miejscu, w pl" kupić "sprawdzone doskonałej jakości obręcze/koła " (o parametrach, które wymieniłem), a ja ocenię czy się opłaca. A co Twojego ostatniego pytania, to nie mam pojęcia: temat kół do MTB jest mi w tym momencie zupelnie obcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 wiesz co, jednak zamawiaj sobie z prosto z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.