MateuszR Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie sensorów prędkości i kadencji firmy Garmin. Czy mają one funked Bluetooth? Pytam ponieważ mam zamiar używać Zwifta na smartfonie (nie mam komputera), który raczej nie posiada ANT +. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Tylko ant+ Chińskie zamienniki miewają bt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszR Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Polecacie jakieś inne dobre sensory które mają BT i parują sie z Garminem 130? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Nie wiem jak z 130 ale po bt to magene śmiga (ant+ też ma) bez problemu,ten garmin ant+ nie ma ? W specyfikacji widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszR Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Ma ant tylko nie wiem czy zadziała taka opcja : Dane z sensorów garmin do Garmina 130 a później z Garmina przez BT do telefonu a ten w aplikacji przetwarza je. Pójdzie takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Telefon nic nie musi przetwarzać,garmin sam sobie to zrobi,potem garmin connect. Miałem kadencję od garmina,mam magene działają identycznie. Myślę,że nie powinno być problemu z 150,można próbować po bt jak i ant+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszR Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 A czy garmin Connect przełoży to na Zwifta w telefonie? Bo główny cel to jeździć na zwifcie w telefonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Myślę ,że tak,ale tu już bardziej bawiący się zwiftem wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszR Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Właśnie, muszę zaczekać na zwiftowców. Dzięki za odpowiedzi QUELL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 12 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Nie wiem czy wciąż aktualne, ale Garmin i Garmin Connect nie mają nic do Zwifta. Czujnik parujesz bezpośrednio z telefonem w aplikacji Zwifta. Garmin do niczego nie jest potrzebny. Jedynie trzeba pamiętać o tym, że Zwift na Androida nie wspiera ant+ czyli jedyna opcja to czujniki na BT. Standardowe czujniki Garmina więc odpadają. Tak na marginesie jest to problem Zwifta, a nie smartfona. Smartfony obsługują ant+ O czym można się przekonać podłaczając czujniki garmina np. do aplikacji stravy na smartfonie. Działają bez problemu. Zdaje się że jest tylko potrzebny odpowiedni pług in ant+ do zainstalowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.