Skocz do zawartości

[rower] Kellys Thorx 90 2017, warto?

Kacper.S

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rowerek na sztywnych ośkach i z takim osprzętem to naprawdę okazja a te poza grupowe hamulce też dają radę , najwyżej dołożysz tarcze 180 z przodu jak kilka kg ponad limit na wadze:P

Napisano

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Przelew wysłany ;)

Będę chciał zmienić tylną kasetę na 11s 11-42 od SLX M7000, manetka od SLX M7000 i zmieniarka XT M8000, czy taki zestaw będzie współpracował z korbą XT M785? 24/38T?

Jeśli nie, to jaki zestaw będzie pasował na przeróbkę na 10 rzędów także 11-42? Nie chcę tracić na precyzyjnej zmianie przełożeń upychając większą kasetę do bieżącego napędu.

Pozdrawiam ;)

Napisano

Myślę, że warto by poczekać i się zastanowić nad tym czy jest sens. Pojeździć trochę na nim i zobaczyć czy rzeczywiście będzie Ci brakować odpowiednich biegów.

Teoretycznie z tego co patrzyłem specyfikacje na stronach sprzedawców to przerzutka m8000 na długim wózku obsłuży 42t, a m781 max 36t. Z korbą nie powinno być problemów, różnica w szerokości łańcucha to 0,08mm. Jeśli gdyby coś na korbie nie działało jak trzeba to jedynie zmiana blatów korby.

Napisano

No dopiero Shimano "czterocyfrowe" oblatuje 42T. Ale ja również nic bym w napędzie nie zmieniał, zwłaszcza że 

14 godzin temu, Kacper.S napisał:

Nie chcę tracić na precyzyjnej zmianie przełożeń upychając większą kasetę do bieżącego napędu.

Kaseta 11-36 jest optymalna. Przełożeń też nie braknie biorą pod uwagę korbę 24/38.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...