ForestRide Napisano 3 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 (edytowane) Hej, taki dylemat: muszę wybrać jeden z nich, są w bardzo zbliżonej cenie, oba z roku modelowego 2018. Rama dla mnie wg pomiarów 18 cali. Do tej pory jeździłem na 26 calach z ubiegłego stulecia, w którym ostatnio zauważyłem pęknięcie ramy. Założenia dla nowej maszyny: osprzęt na poziomie Deore, przyzwoity amor powietrzny, obie sztywne osie. Edytowane 3 Listopada 2018 przez ForestRide literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 4 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Obydwa praktycznie to samo. Ciekawe ile waży Kellys, bo nie podają. Kross trochę ponad 13 kg, a więc sporo. Jakby Kellys ważył ze 12 kg to bym jego wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ForestRide Napisano 4 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Wagi są bardzo zbliżone, po uwzględnieniu marginesów tolerancji między egzemplarzami, można powiedzieć, że różnicy w masach nie ma. Z różnic, które mogą mieć jeszcze jakieś znaczenie: 1) Kellys nie wymaga podobno kolejnych przeglądów (po zerowym) do utrzymania gwarancji, w Krossie jest wymagany przegląd po miesiącu i po roku. Ma to oczywiście swoje plusy i minusy. 2) Do Krossa trzeba dokupić pedały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 4 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Kellys ma bardzo dobre piasty Novateca, ale węższe obręcze. Jeśli szerokość opon seryjnych ci pasuje, to będzie to lepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ForestRide Napisano 4 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Dzięki za ceną uwagę. KOŁA: obręcz + opona Kellys: KLS Madmax Disc 622x19 (32 holes) + SCHWALBE Rapid Rob 57-622 (29x2.25) Kross: WTB STP i23 (29", 23mm, tubeless) + Schwalbe Rapid Rob (29" × 2,1") Pytanie: czy w Kellys na tych obręczach da się przejść na bezdętkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi