Roballinho Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Szukam jakiejś alternatywy dla Avidów BB7. Czy Hayes MX5 mogą się z nimi równać? Ma to pracować w konfiguracji 160/160 w SS MTB. Raczej rekreacyjnie. No chyba, że jest jeszcze coś innego, godnego uwagi. Może być już nieprodukowane, ale dostępne, np. z "drugiej ręki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 BB7 mają trochę lepszą modulację od Hayes MX2/MX5 ale do jazdy rekreacyjnej jak najbardziej wystarczające. Tylko klocki lepsze warto zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Możesz poszukać eMTeBecznego odpowiednika TRP Spyre czyli TRP Spyke. Jest to bliźniacza konstrukcja przystosowana do ciągu klamek pod V'ki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Wracam do tematu. Ostatecznie kupiłem drugi komplet BB7, który poszedł do singla MTB. Zamieniłem tylko miejscami klocki bo były bardziej zużyte. Wczoraj zamontowałem pierwszy komplet w innym rowerze, i wsadziłem do niego tamte stare klocki. No i pojawił się problem, z którym wcześniej nie małem do czynienia. Klocki nie układają się równolegle do tarczy. Zawsze któryś z nich się lekko wykrzywia i szoruje krawędzią o tarczę uniemożliwiając prawidłową regulację. Próbowałem rozszerzać lub zwężać ramiona tel blaszki która jest między klockami, ale nie wpływa to na efekt końcowy. Może coś doradzicie, zanim przeżyję załamanie nerwowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Zmień klocki na nowe, te już się dotarły i ułożyły pod poprzedni zacisk temu nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Tak ostatecznie zrobiłem. Czekam na przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.