gruber Napisano 30 Listopada 2018 Napisano 30 Listopada 2018 Dziękuję wszystkim, którym chciało się coś skrobnąć. Dalej nie zdecydowałem ale podjadę do sklepu, który ma w asortymencie wszystkie 3 opony Vittorii i pooglądam je w realu.
Alsew Napisano 30 Listopada 2018 Napisano 30 Listopada 2018 To zobacz sobie jeszcze Vittoria Peyote. Niestety internety mówią że dość szybko się zużywa ale na przednim kole nie powinno być tragedii... a jakby go tak połączyć z Race Kingiem na tyle to byłaby niezła rakieta Mezcal i Saguaro mają jedną wspólną wadę - waga
gruber Napisano 30 Listopada 2018 Napisano 30 Listopada 2018 1.Ta Peyote ma rzadziej rozmieszczone klocki na środku więc czy będzie miała mniejsze opory niż Barzo? 2 Race Kinga brałbym tylko w wersji Protection a ona waży mniej więcej tyle co Vittorie. 3. Tak szukając teraz tego RK trafiłem na Cross Kinga dawnego X Kinga i on podobny do Barzo... Która Twoim zdaniem dawałaby mniejsze opory i byłaby trwalsza na asfalcie? Chodzi mi oczywiście o przód bo na tył obstaję przy Mezcalu lub Saguaro. Za Mezcalem przemawia to że jest nowsza technologia i mieszanka. I być może przez to Saguaro niektórzy oceniają podobnie z Mezcalem w terenie choć ma mniej agresywny bieżnik. Nie wiem czemu Saguaro nie jest już wspierana przez producenta.
Alsew Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 12 godzin temu, gruber napisał: 1.Ta Peyote ma rzadziej rozmieszczone klocki na środku więc czy będzie miała mniejsze opory niż Barzo? https://velonews.pl/posts/3247-vittoria-peyote-wloska-jazda-lekka Ja się czaję żeby kupić na okres wiosna/lato Peyote na tył... Ludziska z forum, podobnie jak w tym artykule, twierdzą że Peyote jest znacznie szybsza od Barzo. 12 godzin temu, gruber napisał: Race Kinga brałbym tylko w wersji Protection Protection to tylko wzmocnione boki, Conti ostatnio lekko zmieniło wzór bieżnika RK i podobno za tym poszła znaczna poprawa jakości, więc może starczyłaby zwykła zwijanka lub Race Sport.
woojj Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 Peyota sobie odpuść- asfalt go załatwi w momencie. Co do barzo vs X-king- bieżnik identiko, ale vittoria lepiej wykonana i lżejsza. Mam obie.
gruber Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 5 godzin temu, Alsew napisał: Protection to tylko wzmocnione boki, Conti ostatnio lekko zmieniło wzór bieżnika RK i podobno za tym poszła znaczna poprawa jakości, więc może starczyłaby zwykła zwijanka lub Race Sport. Miałem X-kinga z drutem i właśnie boczne ścianki były jak z papieru. Poprzecierała mi się w kilku miejscach, musiałem podklejać łatki a i tak w końcu musiałem ją wywalić choć bieżnik był jeszcze spoko. Co do artykułu to naczytałem się ich ostatnio od groma i właściwie w każdym o jakiej by oponie nie był to autor chwalił dany produkt. Więc zdecydowanie bardziej ufam Wam i innym raiderom niż takim prawdopodobnie sponsorowanym tekstom. 2 godziny temu, woojj napisał: Peyota sobie odpuść- asfalt go załatwi w momencie. Co do barzo vs X-king- bieżnik identiko, ale vittoria lepiej wykonana i lżejsza. Mam obie. Jeśli to bardzo podobne opony to może bym "uciągnął" to Barzo. Bo X-King był spoko. Według danych z netu Vittoria minimalnie cięższa od wersji Protection. Ale ja nie przywiązuję aż tak wielkiej wagi do każdego grama choćby to był gram rotujący. W ogóle to przemyślałem trochę sprawę i w związku z tym, że rower dostał windę to będę zjeżdżał teraz mniej zachowawczo niż do tej pory. To oznacza, że przednia agresywniejsza opona byłaby jak najbardziej wskazana. Tak że myślę o tym Barzo coraz intensywniej. Jest też tańsza kilka dych od CrossKinga Protection.
Alsew Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 5 godzin temu, gruber napisał: w związku z tym, że rower dostał windę to będę zjeżdżał teraz mniej zachowawczo niż do tej pory. To oznacza, że przednia agresywniejsza opona byłaby jak najbardziej wskazana. Tak że myślę o tym Barzo coraz intensywniej. Czyli znowu szukamy rzeczy nie z tego świata... trwała i szybka opona na asfalcie a do tego pewna w terenie. Takich nie ma ale miks Barzo z Saguaro brzmi ciekawie.
gruber Napisano 1 Grudnia 2018 Napisano 1 Grudnia 2018 21 minut temu, Alsew napisał: Czyli znowu szukamy rzeczy nie z tego świata... trwała i szybka opona na asfalcie A tam od razu trwała... Gdyby Barzo na przodzie wytrzymała 4000 km to bym nie narzekał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.