Bruno824 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Cześć, rok temu złożyłem sobie rower. Padło na koła 26 cali, niestety przy moim wzroście 189cm nie był to najlepszy pomysł dlatego planuje go sprzedać i dołożyć do 29. Rower żłożony jest od a do z przeze mnie, od malowania ramy proszkowo po naklejki itd. Wiele godzin spędzonych na różnych portalach, aby znaleźć odpowiednie części. Fotkę wrzucę poniżej, jednak zacznę od osprzętu (część osprzętu jest nowa, a część używana) wszystko opisze. KOŁA: Przód mavic crossmax xl ( obręcz ma możliwość montażu systemu bezdętkowego) TYŁ : WTB frequency i23 +novatec d042sb OPONY: Continental Race KING 26x2.2 AMORTYZATOR: powietrzny suntour raidon z możliwością blokady na kierownicy RAMA: rama pochodzi z włoskiej grupy kolarskiej, która startowała w amatorskich zawodach MTB. Rozmiar XL, waga 1750 g ALU (malowanie proszkowe ze względu na wcześniejszy kolor, który mi nie odpowiadał) HAMULCE PRZÓD: deore xt + tarcza deore 160 HAMULEC TYŁ: avid bb5 + tarcza deore 160 KORBA; deore m590 przerobiona na 1x10 z zębatką 32T narrow wide KASETA: sunrace 11-46 10s. (praktycznie nowa- przebieg 100km. Poprzednio była 11-42 sunrace ale brakowało na ściankach) PRZERZUTKA: slx m7000 10s/11s ze sprzęgłem ŁAŃCUCH: któryś z modeli kmc, nie jest rozciągnięty. MANETKA: shimano zee 10s SZTYCA: ritchey alu MOSTEK: negatywny krótki, bodajże 60mm ALU KIEROWNICA: GIANT'A ALU 680MM Waga roweru: 11,7kg Rower przejechał może z 1000 km, jego stan oceniam na bardzo dobry, takie 5/6. Sam nie wiem jaka kwota będzie odpowiednia za niego. Myślałem coś w przedziale 2000-2500zł. Nie pamiętam ile wyszło mi za niego podczas składania, ponieważ części kupowałem w dużych odstępach czasowych i nie kalkulowałem tego. Będę wdzięczny jeśli ktoś będzie w stanie doradzić mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 25 Października 2018 Udostępnij Napisano 25 Października 2018 6 godzin temu, Bruno824 napisał: Myślałem coś w przedziale 2000-2500zł. Za tyle schodzą gorące towary na kole 29. Myśl raczej o przedziale 1500 zł. Ciężko dobrze sprzedać 26. Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi