abdesign Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Trochę druciane pytanie, jako iż takich kaset nie ma... A muszę taką skleić wpadłem na pomysł żeby wykorzystać istniejącą sore 14-25 wywalić koronkę 14t dołożyć ze sramowskiej w pełni rozbieralnej koronkę 28t. Pytanie zadziała? A może ktoś ma inny pomysł jak spełnić wymogi pzkolu dla młodzików przy 9s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 25 Października 2018 Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Ja rozbierałem te kasety, których teoretycznie się nie rozbierało. Rozwalałem te piny, nity czy co tam było i łączyłem zębatki z kaset Sh i Sr i zawsze działało. Jak ma być duża rozpiętość przełożeń to wywal koronkę 25, a załóż tą 28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 25 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Trochę inna sytuacja - ja nawet mam gdzieś nową/starą kasetę 9s Srama chyba 7.0 czy tam 9.0 która jest z niezależnych koronek - skręcana taką śrubą cieniutką i długą. Zresztą poradzę sobie z roznitowaniem każdej innej. Mój problem nie polega na rozpiętości a na tym że kaseta musi zaczynać się od 15t. Wymogi pzkolu dla młodzików - maksymalne przełożenie 46-15. Noszzzz nie ma (dostępnych dla Kowalskiego) kaset które zaczynają się od 15t. Problem zatem jest z wywaleniem najmniejszej zębatki tej która współpracuje z nakrętką kontrującą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 25 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2018 ps. W sumie jeżeli tak się nie da to już sobie wymyśliłem upierdliwą alternatywę... spiłowanie zębów w jakiejś starej koronce 11t i ograniczenie przerzutki śrubą o jeden bieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.