Gość Napisano 22 Października 2018 Napisano 22 Października 2018 Hej, Zabieram się za serwis przerzutki XT RD-M772 i mam kilka wątpliwości. 1. Jak wyjąć śrubę którą przerzutka jest przykręcona do haka? Trzeba ją "wycisnąć" bo siedzi na oringu? 2. Jak wyjąć śrubę na której "wisi" przerzutka? Mam na myśli tą z dużym gniazdem Torx 3. Który otwór w wózku spowoduje większe naprężenie sprężyny? Ten który wykorzystany jest fabrycznie ( bliżej wałka ograniczającego wózek przerzutki) czy ten obok?
huskarl Napisano 23 Października 2018 Napisano 23 Października 2018 Nie znam się ale się wypowiem co do punktu 3. Skoro przerzutka chce się zamknąć jak nożyce, to znaczy że sprężyna ciągnie w stronę ogranicznika. Dlatego też przesunięcie jej na drugi, dalszy, otwór napnie ją mocniej.
niuti Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 moze pokaż zdjęcie "z roweru". Ja z tego co kojarzę wykręcam normalnie bez specjalnych zabiegów.
Gość Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 Z roweru wygląda dokładnie tak samo jak na zdjęciu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.