Skocz do zawartości

[hamulce zakup] Hamulce mechaniczne z autoregulacją.

PowerV3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
12 godzin temu, skom25 napisał:

Wiesz co, pamiętam kilka Twoich tematów i wydaje mi się że Ty czegoś byś nie dotknął to popsujesz. 

Właśnie wyszedł z kozy za trollerkę i się chłopak ponownie stara. Twardym trzeba być...  :)

Napisano

4 lata jeżdżę na hydraulicznych i z perspektywy czasu stwierdzam że to najmniej problematyczna część roweru. Zero awarii. Wystarczy co rok przelac profilaktycznie hamulec, nic więcej.

Napisano

Jak bym miał V to obręcze po roku by się rozleciały albo i po poł roku.

Pytam teraz tylko jaką tarcze kupić i tyle?

Na razie hamulców nie będę zmieniał tylko przednią tarczę.

Hydrauliczne hamulce mnie nie interesują i.

Napisano

Padła już odpowiedź: RT-56 budżetowo albo coś z IceTech, ale to jak dla mnie przerost formy nad treścią przy Twoim zastosowaniu. Czego jeszcze oczekujesz?

Napisano

Kolega widzę w życie wprowadza kawał o dwóch kulkach... 

Jak masz obawy o to że pogniesz tarczę a nie lubisz Shimano (świetne swoją drogą mają tarcze*) to idź na całość i kup pływającego hope'a. 

*Od sm-rt6x w górę 

Napisano

Powiedz, miałeś w życiu chociaż jedną rzecz która w Twojej opinii działała?

Jak dla mnie to po raz kolejny piszesz głupoty jak potłuczony.

Napisano
21 minut temu, skom25 napisał:

Jak dla mnie to po raz kolejny piszesz głupoty jak potłuczony.

Tak, a wy dalej dzielnie karmicie trolla... :rolleyes:

Napisano

Tak młotek,klucze,laptop,telofn,smar,łańuch kmc,amortyzator sr suntour xcm,opony kenda,kierownica mostek,manetki shimano acera,przerzótka tył shimano acer,kaset sunrace,korby shimano, działają dobrze.

Ale macie problem.

Zapytać się jaką tarcze kupić i już troll.

To ja nie wiem co to za forum?

Napisano

Tak btw, wiesz ze hamulec tarczowy mechaniczny, ma zacisk tak zbudowany że tylko 1 klocek jest ruchomy, i on dociska tarcze do 2-giego klocka? Powiedz mi jak takie rozwiązanie ma dobrze działać i nie wyginać tarcz na dłuższą mete?

Są co prawda zaciski mechaniczne gdzie oba klocki pracują, ale bardzo drogie i w PL raczej jako nowe nie dostępne...

https://www.trpcycling.com/product/spyke/
(tu masz przykład)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...