Skocz do zawartości

[szosa] triban 3 upgrade

Karol1994czx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nabyłem kilka miesięcy temu  tribana 3 https://www.cyclingweekly.com/reviews/road-bikes/btwin-triban-3-299-99.  Przejechałem na nim 2000 km i muszę przyznać, że  jazda na nim jest szybka i przyjemna.  Istnieje kilka mankamentów tego roweru, mianowicie najbardziej dokuczliwym jest napęd 3x8 ( chociaż tutaj się zastanawiam czy  nie jest to zaleta w postaci lekkich przełożeń) i jego słaba kultura pracy - ocieranie łańcucha o zębatki. W zasadzie  to tyle z jego wad ( spotkałem się z opinią, że koła są ciastowate- ja z nimi nie mam najmniejszego problemu, więc upgrade w postaci kół na chwilę obecną odpada).  Biorąc pod uwagę fakt iż jest to budżetowa szosówka, bo nowa kosztowała 1400 zł w 2011 roku, to czy opłaca się w taki sprzęt inwestować? 

Napisano

Zmiana napędu to duży koszt, zmiana kół bezsensowna, bo to co najmniej 700 zł jeśli chcesz maszynówki. Sprzedaj za 700 zł i kup nowy, skoro aż 7 lat śmigałeś na tym Tribanie.

Sam mam Tribana 500 z 2014 3x8 i nie uważam tego za wadę, ocieranie łańcucha to kwestia regulacji przerzutek :) Osobiście kupiłem koła na maszynówkach bo były w dobrej cenie i chciałem mieć opony 28c.

Napisano

Rower ma przejechane tylko niecałe 2k km. Kupiłem go od dziadka, który krótko po jego zakupie zachorował i nie jeździł na nim. Z faktu niestartej całkowicie farby na blatach korby i idealnego stanu lakieru można przyjąć że ten rower jest fabrycznie nowy, kilkuletnio magazynowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...