Przemekkk0 Napisano 19 Października 2018 Napisano 19 Października 2018 Witam, przesyłam zdjecie z tyłu roweru. Wydaje mi się, że ten drop out jest zagięty w stronę wolnobiegu http://imgur.com/LlK5b1a
huskarl Napisano 19 Października 2018 Napisano 19 Października 2018 No jest. Z tego kąta nie widać, ale czy tam czasem nie ma rdzy u ich nasady? Jeśli jest to znaczy, że farba odpadła od naprężenia i weszła ruda.
phoe Napisano 19 Października 2018 Napisano 19 Października 2018 Wyczyść ten element i zrób lepsze fotki.
rzezniol Napisano 19 Października 2018 Napisano 19 Października 2018 Ewidentnie widać brak równoległości haka do wolnobiegu ... Odprysk lakieru też sugeruje krzywość haka ... Ale to jest wolnobieg ...jest małe prawdopodobieństwo że mocno skrzywiona oś piasty mogła pociągnąć hak i jego krzywość to następstwo krzywej osi. Słowem jest krzywo ... pod dalszą diagnozę. Pozdrawiam
Przemekkk0 Napisano 19 Października 2018 Autor Napisano 19 Października 2018 Staralem sie zrobic to zdjecie mozliwie prosto. Przerzutke mam nowa od miesiaca wiec to chyba nie problem. Os jest chyba prosta, tak kojarze, bo rozbieralem tylne kolo i czyscilem łożyska. A tam chyba nie ma rdzy. Ja czyscilem ten element ostatnio. Ale moze to przez to, ze w piwnicy robilem i nie widac.
phoe Napisano 19 Października 2018 Napisano 19 Października 2018 Generalnie masz krzywa ramę, jak sam tego nie potrafisz wyprostować idź z tym do serwisu, to stalowa rama, stal jest miękka, tym bardziej już taka mająca X lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.