marcusromanus Napisano 19 Października 2018 Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Witam proszę o pomoc w wyborze roweru. Mam 176cm wzrostu przekrok 79cm. (wiem żę krótkie nogi mam). Jeżdzę dużo (wycieczki ok 150km, różny teren), często poruszam się z sakwami bo woże aparat i statyw. Obecny rower się rozsypuje (składak marketowy sprzed 15 lat) mam drugi rowerek na miasto, więc ten byłby stricte wycieczkowy. Po górach zbytnio nie jeżdzę, bo mieszkam w Zamościu na Roztoczu, więc poruszać się będę głównie asfaltem, ale i będę zjeżdzał w las, a u mnie albo piach po kostki albo szuter, albo korzenie. proszę o poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Października 2018 Udostępnij Napisano 19 Października 2018 https://www.halarowerowa.pl/marin-muirwoods-29er-p635.html albo jakaś podobna konstrukcja ze sztywnym widelcem. Do tego jakieś szybkie na asfalcie opony MTB (np. Continental Race King, wersja 2.0 wejdzie do Marina) i masz uniwersalny rower który w piachu sobie poradzi, a na szutrze i kostce będzie lepiej niż na jakimś rowerze bardziej szosowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusromanus Napisano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2018 dzięki za pomoc, myślałem nad jakimś crossem (romet orkan) ale to muszę obadać w moim miasteczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Października 2018 Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Z crossem jest ten problem że za 2 tysiące nie znajdziesz w nim żadnego fajnego amortyzatora. A myślę że jeżdżąc dużo po asfaltach doceniłbyś to że zamiast kiepskiego uginacza, bo tylko tak można nazwać takie konstrukcje miałbyś lżejszy, stalowy widelec któremu niestraszny żaden piach. Ale jeśli klasycznego crossa szukasz to w okolicach 2000 postawiłbym na Unibike Crossfire - na przestrzeni lat sprawdzi się na pewno lepiej niż Romet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 22 Października 2018 Udostępnij Napisano 22 Października 2018 W dniu 19.10.2018 o 19:56, marcusromanus napisał: dzięki za pomoc, myślałem nad jakimś crossem (romet orkan) ale to muszę obadać w moim miasteczku. Romet Orkan 4 z 2017 ma fajny osprzęt/amor i kosztuje około 2000 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 22 Października 2018 Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Teraz, ArtGD napisał: Romet Orkan 4 z 2017 ma fajny osprzęt/amor i kosztuje około 2000 PLN. Polecam ten wybór Zakupilem go końcem 2017 roku i testowałem w tym roku. Zero problemów. Uginacz podstawowy ale jednak działa i tlumi nierówności . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusromanus Napisano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2018 dziekuję bardzo za pomoc , muszę obczaić sklepiki rowerowe w moim mieście aby sprawdzić rozmiar ramy. Wiem że w jednym współpracują z Zasada Bike. Miłego wieczoru wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.