MateuszR Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Witam. Jakie, ogólnikowo, powinno być ustawienie siodełka? Chodzi mi o sztywne zasady. Po 120km mam ból po lewej strony prącia, nie jest on stały, ale dopiero przy napięciu mięśnia. Czy opuszczenie samego noska pomoże? Siodełko to SR respiro, model moderate, bez elastomertrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 16 Października 2018 Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Opuszczenie noska zawsze warto przetestować, ale obawiam się, że wersja 'moderate' jest dużo za szeroka do jazdy na lemondce (w dużym pochyleniu tułowia) i tu może być pies pogrzebany. To siodło ma 183mm szerokości. Do takiej jazdy lepsza by była wersja Respiro Athletic, która i tak jest dosyć szeroka (163mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2018 9 godzin temu, MateuszR napisał: Chodzi mi o sztywne zasady. Nie ma sztywnych zasad. Każdy jest inny stąd trudno sformułować jakieś normy. 9 godzin temu, MateuszR napisał: Siodełko to SR respiro, model moderate, bez elastomertrów. Może być kiszka z ustawieniem. Sidło nie do takiej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszR Napisano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Lemondkę ściągnąłem, siodełko ustawiłem jak trzeba i po 50 km zero bólu... Jednak lemondka to za dużo ustawień a z siodełka nie zrezygnuje. Dziękuję za odpowiedzi. Proszę zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.