Shadow3m Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 (edytowane) Planowałem zakup gravela na zimę, przełajówkę brałem pod uwagę, ale chciałem, żeby po zimie służył do całodniowych wypraw wiec ostatecznie chyba się nie zdecyduję. Chciał bym ten model: https://www.canyon.com/pl/road/grail/grail-cf-sl-8-0.html, ale nie bardzo mi się chce czekać do marca... Polecacie jakieś alternatywy? Napęd 1xX raczej odpada, nie chce mi się bawić specjalnie w podmianki, a na wyprawy potrzebował bym większy zakres. Edytowane 15 Października 2018 przez Shadow3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_awario Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Na wiosnę złożyłem sobie gravela na stali i jestem pod wrażeniem jak to fajnie jeździ. Boję się tylko, że mi go ruda zeżre. Dlatego już teraz wiem, że mój kolejny rower to będzie takie coś jak mam teraz, tylko lżejsze. Czyli na tytanowej ramie https://road.cc/content/feature/213004-terrific-titanium-12-loveliest-titanium-road-bikes-weve-ridden A w takim budżecie spokojnie się z tym zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Teraz, mario_awario napisał: Boję się tylko, że mi go ruda zeżre. po 30 latach... Prędzej ten tytan się połamie ;-))) Nie ma idealnego materiału na budowę nieśmiertelnego roweru. Pytanie czy ktoś chce mieć rower na całe życie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Ja jednak wolał bym zostać przy karbonie i bez składania Argument jest taki, że karbonowe bardziej mi się podobają Póki co wysłałem zapytanie o dostępność tego modelu: https://www.orbea.com/pl-pl/rowery/szosowe/terra/cat/terra-m30-d-19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 (edytowane) Wejdź na stronę np. UK (albo jakikolwiek kraj przy którym widać "koszyk") i wybierz opcję "kup". Zobaczysz dostępność poszczególnych rozmiarów i kolorów. Polski dystrybutor również na tym bazuje. Taka mała (być może niepotrzebna) sugestia: klamki starej -o ile taka jest w Orbei- 105 są -w porównaniu z Ultegrą- mocno "przerośnięte" i "wydłużają" rower. Edytowane 15 Października 2018 przez Chociemir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Ta z linka jest na 2019 z nową 105tką.Klamkomanetki są już normalne.Bardzo podobne do Ultegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 15 Października 2018 Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Nowość: https://www.rosebikes.pl/bikemodel/backroad/1101 różne napędy do wyboru, różne koła i konfiguracje, możliwość dobrania własnych przełożeń, karbonowa rama, sztywne osie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Na Rose patrzyłem, fajny sprzęt, ale czas oczekiwania prawie tak długi jak u Canyona... póki co zamówiłem Orbea i liczę, że podpasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 16 Października 2018 Udostępnij Napisano 16 Października 2018 (edytowane) Dobry wybór.Sam zastanawiam się czy nie sprzedać nerki i kupić sobie karbonowego avanta.Orbea się ceni ale szansa na to,ze trafisz na kogoś z identycznym rowerem jest praktycznie zerowa.Rose też wygląda nieźle.Wprawdzie gravele to niei moja bajka ale pochwal się jak już wyląduje u ciebie.Lubię ładne rowery Edytowane 16 Października 2018 przez severian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 16 Października 2018 Udostępnij Napisano 16 Października 2018 (edytowane) Fuji Jari Carbon 1.1. Tłumi bardzo ok. Napęd moim zdaniem wzorowy, oparty o korbę 46-30. Test będzie w najbliższym bikeBoard. edit: nie doczytałem, że już zamówiłeś Orbeę. Oni umieją robić dobrze tłumiące ramy (i z wygodną geometrią), mam nadzieję że przypasuje Edytowane 16 Października 2018 przez bts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 18 Października 2018 Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Rondo w stali. I tyle w temacie. Za resztę kasy kilka krat Balentajnsa. Najlepsze połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Jeszce rok temu brał bym rondo pomimo napędu, ale jakoś mi się opatrzyły, a wersje kolorystyczne stali zupełnie mi nie podchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 18 Października 2018 Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Fajne w Orbei jest to, że na etapie zamówienia można zmieniać część elementów np. koła, mostek, korbę, kasetę, sztycę, opony, kierownicę, siodełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2018 ... i malowanie w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Jest mega, zakochałem się od pierwszej jazdy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 22 Października 2018 Udostępnij Napisano 22 Października 2018 W dniu 18.10.2018 o 08:56, Shadow3m napisał: Jeszce rok temu brał bym rondo pomimo napędu, ale jakoś mi się opatrzyły, a wersje kolorystyczne stali zupełnie mi nie podchodzą Na przyszły rok szykują nowe kolory podobno i na stronie pojawiło się info, że wersja karbonowa ma opcję napędu z dwoma blatami. Ja napisałam kilka słów o moim - https://mambaonbike.pl/rondo-ruut-al-gravel/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Teraz to nie wiem czy naprawdę chcę wiedzieć co szykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 22 Października 2018 Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Na razie wiem, tylko że karbon będzie całkowicie czarny, a czy stal pozmieniają??? Trzeba poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) W dniu 18.10.2018 o 17:30, Shadow3m napisał: Jest mega, zakochałem się od pierwszej jazdy To jest Terra OMP19? Widzę, że masz Shimano, na ich stronie jest na zdjęciu to co mnie interesuje czyli 1x11 ale nie ma żadnej specyfikacji podanej. Napaliłem się na ten rower i chciałbym go "scustomizować" ale tam tam nie da się wybrać napędu ani innych komponentów, tylko kolor. Dziwną mają tę stronę, taka niedorobiona. Edytowane 24 Października 2018 przez maxwel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 24 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2018 (edytowane) Mój to M20 i ma napęd 2x11, musisz patrzeć na modele M21, M31 jeśli interesuje Cię napęd 1x11. https://www.orbea.com/pl-pl/rowery/szosowe/terra/cat/terra-m21-d-19 Edit: OMP19 to tylko rama Edytowane 24 Października 2018 przez Shadow3m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Aaaa teraz jasne, dzięki Cenowo dla mnie za drogo, zarówno za cały rower, jak i 8k zł za ramę. To już się wyleczyłem niestety, a szkoda, bo fajna ta możliwość wyboru koloru. No nic, pewnie w końcu sobie kupię jakąś karbonową ramę i dam do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro77 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Piękna hiszpanka.... A nie brałeś pod uwagę Diverge od Specahttps://www.specialized.com/pl/pl/mens-diverge-sport/p/154625?color=227304-154625 Ja to w tym jestem zakochany. Jakbym miał się decydować na Orbeę to chyba bym ze 2 lata sobie kolory wybierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 30 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Brałem pod uwagę Orbea wpadła tak szybko, bo był dostępny egzemplarz powystawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 15 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 W dniu 30.10.2018 o 10:22, Shadow3m napisał: Brałem pod uwagę Orbea wpadła tak szybko, bo był dostępny egzemplarz powystawowy. Mozesz zrobić zdjecia ile jest miejsca na opony z przodu i tył w tej Terra ? Czy zmieszczą sie 42 mm ?? O tył się obawiam, ale o przód to owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 15 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 W najwęższej części jest 48 mm, teoretycznie wystarczy, a praktycznie zależy od oczekiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi