Adamus80 Napisano 11 Października 2018 Napisano 11 Października 2018 Witam forumowiczów Mam pytanie dotyczące tego roweru: https://www.kross.pl/pl/2017/mtb-xc/level-r6 Czy opony Schwalbe Rapid Rob 27.5"x2.1" to opony bezdętkowe czy z dętką? Wiem, że obręcze są tubeless ready, ale co z oponami? Kross dał opony Schwalbe z dętką czy bez?
maklakiewicz Napisano 11 Października 2018 Napisano 11 Października 2018 Opony też są "redi" Pewnie masz zamontowane dętki, ale możesz przejść na system bezdętkowy.
seraph Napisano 12 Października 2018 Napisano 12 Października 2018 Na 100% są włożone dętki nawet jeśli opona może być bezdętkowa. Nie wiem czy jakiś producent w ogóle sprzedaje gotowe koła bezdętkowe w rowerach, a już na pewno nie Kross.
Paniatna Napisano 12 Października 2018 Napisano 12 Października 2018 Da się przejść na tubeless. Nie jest to model "tubeless ready" ale mi się udało skutecznie zalać mlekiem.
cervandes Napisano 12 Października 2018 Napisano 12 Października 2018 6 godzin temu, maklakiewicz napisał: Opony też są "redi" Pewnie masz zamontowane dętki, ale możesz przejść na system bezdętkowy. Rapid Roby to najpodlejsze opony MTB. Może i się dadzą zamleczyć, ale tubeless ready to one nie są. 24 minuty temu, seraph napisał: Na 100% są włożone dętki nawet jeśli opona może być bezdętkowa. Nie wiem czy jakiś producent w ogóle sprzedaje gotowe koła bezdętkowe w rowerach, a już na pewno nie Kross. Giant niektóre modele oferuje bezdętkowe. Zalewane są mlekiem w chwili zakupu.
seraph Napisano 12 Października 2018 Napisano 12 Października 2018 A to nie wiedziałem, ale fakt jest taki, że nie da się tego przeoczyć. Jak mamy wątpliwości czy dętka jest tzn, że jest
Adamus80 Napisano 12 Października 2018 Autor Napisano 12 Października 2018 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Temat jest już dla mnie jasny :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.