Skocz do zawartości

[koło]Mavic+xt+DT

cierpong

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce złozyc kolo tak zeby razem z zapleceniem wyszlo 340 moze 350 zł

obrecz to mavic mx317disc black 89 zł

szprychy DT competition 2,5 zł szt

piasta deore xt tyl na 6 srub ok 145zł

zaplecenie kola 25 zł

szukam sklepu gdzie mozna dostac wszystkie te czesci po rozsadnej cenie oczywiscie. w moich poszukiwaniach dotarlem do centrum rowerowego ale tam nie maja tej obreczy w wersji disc a w bikestacji maja piaste za 165 a te 20 zl robi mi roznice..

Doradzcie cos moze sie potargowac? :P

Napisano

A jest coś takiego jak MX317 Disc? Znam tylko XM317 (dawną X221)...

Pytałeś w centrumrowerowe.pl czy mogą ściągnąć ten model obręczy? Zapytaj równiez u www.arnik.com.pl czy może ją ściągnąć. Dodatkowo pamiętaj, że dużo sklepów zaplata koła gratis jeśli zakupi się u nich wszystkie komponenty :P

Oczywiście, że targuj się jeśli nie wypalą wszelkie inne sposoby ;)

Napisano

Sprubój potargować się w bikestacji, np o zaplot gratis w końcu bierzesz u nich całe koło więc zaplot powinien być gratis ( tak przynajmniej jest w dobrych sklepach )

Napisano

w centrum rowerowym nie chca mi sciagnac tej obreczy, a z bikestacja jestew w stadium negocjacji. tzn ja pisze oni nie odpisuja :P no i jest cos takiego jak xm317 disc

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=642

jaka jest rozniaca pomiedzy szprychami competition 2.0 1.8 a zwyklymi championami? ile to gram wiecej przy 32 szprychach?to bedzie cos kolo 30 czy 40 g prawda? moze szukac oszczednosci w szprychach?

Napisano

Różnica na masie między Champion i Competition będzie wynosiła ok 0.8-1g na sztuce.

Zastanów się czy warto składac koło na tej obręczy. Jeśli bikestacja zaplecie Ci za free to może warto dołożyć i wybrać lepszą obręcz?

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=919 - skoro taki dobry komplet kosztuje 680zł, to zapytaj w jakiej cenie złożą Ci sam tył. Obręcz DT jest nawet nieporównywalna jakościowo do tego Mavica... Dla oszczędności możesz zamiast szprych Competition zapytać o Championy. Myślę, że w 350zł się spokojnie zmieścisz.

Napisano

Razem z przesylka zaplacilem 320 zamienilem szprychy na championy. wiec 320 + 60 za dolozenie do obreczy DT wyszloby mi 380... jestem biednym studentem nie dam rady ;-(

Napisano

Wielu z nas było lub jest biednymi studentami ;) Ja teraz jestem biednym absolwentem... ;) Wychodzę jednak z założenia, że lepiej pogłodować bardziej, albo pozbierać kasy dłużej ale kupić sprzęt na którym będę dłużej i trwalej jeździł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...