cervandes Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Widziałem w takim jednym filmie, że jak się popieści to się wszystko zmieści. A tak serio - nie ma co się bać presty, bardzo dobre rozwiązanie. Ja kiedyś też tylko auto i auto, sam wierciłem raz dziury. Bo uważałem prestę za delikatną. Gdybym kupił teraz koła, czy rower i było av to bym nie narzekał, ale wiercić z presty na av bym się nie skusił bo i po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Godzinę temu, PowerV3 napisał: Wenntyl 7mm Presta ma 6 mm, a Shrader 8 mm, więc nie da rady. Nawet jakby i 7 było to też by się nie dało bez wiercenia, bo to metal, a nie guma przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Jak się nie będzie dało wepchać auto bez wiercenia to w ostateczności będzie ta presta. Dziura w obręczy ma 6.5mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Otwór i wepchnąć jak już Pewnie niecałe 6,5, bo 6 mm zawór ma wchodzić z luzem i tyle. Otwór na Shradera też musi mieć luz, więc trzeba liczyć 2 mm różnicy bez zaklinania rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 2 minuty temu, PowerV3 napisał: Jak się nie będzie dało wepchać ....może trzeba zwilżyć ;-) W kilku innych przypadkach się sprawdza. Ileż można pindolić na temat za małej dziury???? Zaraz zrobi się z tego wątek erotyczny. Weź chłopie pilnik iglak lub wiertarkę. Mavic stosował sprytny zabieg- miał we wszystkich felgach otwory pod auto z przejściówką na prestę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 A wentyl moża trochę zpiłować czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Wentyl 7mm otwór 6,5mm czyli brak 0.5mm to dużych problemów nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Października 2018 Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Skąd Ty te 7 mm wziąłeś? Nie umiesz czytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 14 Października 2018 Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Zmierzyłem sufmiarką wentyl samochodowy bez gumy w rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Października 2018 Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Chryste, nie wpadłeś na to, że nazwa jest od suwania, więc narzędzie nazywa się SUWMIARKA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 14 Października 2018 Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Ciiii, nie krzycz, nie stresuj młodego. Teraz każdy młody może robić błędy podobno. Nazywa się to dysleksją i wystarczy, że po zrobionym błędzie napisze, że to ma i szafa gra. Po co się przejmować językiem rodzimym, każdy zrozumie co się nabazgrało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 17 Października 2018 Udostępnij Napisano 17 Października 2018 W dniu 12.10.2018 o 19:15, PowerV3 napisał: Wentyl 7mm otwór 6,5mm Wentyl ma gwint zewnętrzny 0.305" czyli 7,7 mm. Jak go spiłujesz na 6,5 mm to nakrętki blokującej już nie nakręcisz bo nie będzie na co. Pewnie, można i tak jeździć. Chcesz to piłuj, najwyżej będziesz kupował nowa dętkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 21 Października 2018 Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Ja nie mam nakrętki na wentylach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert74 Napisano 21 Października 2018 Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 21 Października 2018 Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Ja mam gumę na wentylu jak w samochodzie a nie nakrętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 21 Października 2018 Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Już 11 dni wpychasz wentyl, jeszcze ci się nie znudziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 21 Października 2018 Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Jeszcze koła nie mam. Bo stare coś się nie chce rozlecieć ale spokojnie spadł deszcz= wszystko mokre= zalanie piasty= koło na złom i można kupić nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.