TomaszU84 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Witam. Nie wiedziałem, że na ten parametr też muszę zwrócić uwagę... Kupiłem dętki ale wentyl jest zbyt szeroki do obręczy. Jakie będą pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 wentyl presta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Możesz jeszcze rozpiłować otwory pod pasujący rodzaj wentyla. Niektórzy nie trawią presty ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2018 59 minut temu, TomaszU84 napisał: Kupiłem dętki ale wentyl jest zbyt szeroki do obręczy. Kup nowe dętki bez kombinowania z obręczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 A można do tej obręczy włożyć wentyl samochodowy bo przymierzam się do zakupu koła z tą obręczą chce mieć wentyl samochodowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Bez rozwiercania się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 A ile brakuje mm? Dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Ja rozwierciłem w moich obręczach. 2 labo 3 komorowe ( nie pamietam ), nie sądze, aby to osłabiło obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2018 7 minut temu, PowerV3 napisał: A ile brakuje mm? 6,5mm /8,5mm presta/auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 1-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 A jakieś negatywne efekty tego rozwiercania mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Jak nieumiejętnie podejdziesz z wiertarką i wiertłem do tematu to możesz uszkodzić felgę. Negatywne w sensie wytrzymałość? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Wiertarką to nie jak już to pilnikiem. A wentyl samochodowy się nie mieści bo ta guma co jest dokoła tej metalowej rurki się nie miesci czy metalowa rurka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Teraz, PowerV3 napisał: bo ta guma co jest dokoła tej metalowej rurki Nie każdy samochodowy ma gumę. Nie mieści się bo jest większy i tyle. 13 godzin temu, Biesz766 napisał: nie sądze, aby to osłabiło obręcz Tak w związku z osłabianie. Słabe miejsca felgi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 To może wentyl samochodowy zmniejszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Może bez kombinowania kupić dętkę z prestą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Tylko,że ja nie toleruje tego typu wentyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2018 No to pilnik i jechane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 A jak działa adapter presta-auto? Nakręcam adapter na preste (i mam tak jakby wentyl samochodowy na stałe?) i mogę bo bezproblemu pompować kompresorem tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Pompować możesz, ale przed pompowaniem trzeba odkręcić prestę, a po pompowaniu zakręcić, więc bez zdejmowania adaptera się nie obejdzie raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 A nie ma takiego by nakręcić na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Obręcz na słońce (się rozszerzy) wentyl w zimno ( się skurczy) i się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Ale chodzi mi czy można nakręcić ten adapter na stałe aby tam sobie był na wentylu nawet jak się nie pompuje? Ewentualnie trzeba będzie zastosować metodę siłowego wepchania wentyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 4 godziny temu, PowerV3 napisał: siłowego wepchania wentyla. 2 mm? Da się jeździć z adapterem nie stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Wenntyl 7mm to jakoś się go ulokuje w otworze 6mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.