grzechu1984 Napisano 22 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 W dniu 26.10.2018 o 15:55, PiotrKaaaaaaaaaaa napisał: No i kupiłem nowe Time, ale mam z nimi problem. Lewy pedał ma luzy(?) - lewa stopa "lata", ledwo czuć opór. Do tego stopnia, że czasami nie wiem czy dalej jestem wpięty. W trakcie pedałowania pięta mi się rusza. Prawy pedał jest OK, można ruszać stopą przed wypięciem, ale jest to z wyczuwalnym oporem. W porównaniu do moich starych pedałów Time Alium prawy pedał zachowuje się tak jak stare Aliumy, lewy jest inny. Sprawdzałem zarówno na starych butach ze starymi blokami, jak i na nowych butach z nowymi blokami. Jestem w trakcie wyjaśniania tego ze sklepem gdzie je kupiłem (bikester.pl), zobaczymy co powiedzą, ale nie akceptuje takiego działania. Wróciłem do starych pedałów na razie... Poza tym, co jest drobnostką, to w starych Aliumach pedały były podpisane koło osi lewy/prawy (L/R), a w tych nowych nie ma nic - jedyna różnica, to że w lewym pedale jest takie wyżłobienie którego nie ma w prawym. Jakby w instrukcji nie było to opisane to bym się nie domyślił po co to jest... Cześć, właśnie zastanawiam się nad zmiana moich wysłuzonych alium na xc4 albo xc6-2017r jak aktualnie sprawuja sie twoje xc4 ? Mam dylemat czy warto dopłacać 30 zł do xc6 względem xc 4, xc6 są białe ale kolor akurat mnie najmniej interesuje w tym wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 22 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 To ja dorzucę swoje 3 grosze. Jeździłem na Time Atac 18lat ! (tak na jednej parze, nadal są sprawne po 30tyś km) bo takie poradzili mi w serwisie który składał rower, ale że kupiłem nowy rower to chciałem sprawdzić najpopularniejsze Shimano, kupiłem M530. Już po minucie wiedziałem że zmarnowałem 18 lat ;P Jakość wpinania, wypinania bez porównania lepsza na M530. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 23 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 To raczej oczywiste, ze nowe pedały Shimano będą mieć lepszą "jakość wpinania, wypinania" niż 18-letnie Time z przebiegiem 30 tys.km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Po 60 latach małżeństwa mąż patrzy na żonę i myśli: jak ja mogłem być taki głupi że taką staruchę poślubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squirrelkuss Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 No to tym razem ja pociągnę temat. Miałem kiedyś Ritchey compy ale 2 pary mi się rozpadły. Teraz rezerwowo na 520 A pytanie bo lecimy po bandzie: Time Atac XC 12, LooK X-Track Race Carbon Ti czy stare poczciwe Shimano XTR? Ritchey WCS Xc raczej odrzucam ze względu na złe wspomnienia. Po tym co czytam w internecie wszedłbym w Time w ciemno ale chodzę czasem na stacjonarne rowerki gdzie są pedały spd... Może kiedyś drugie buty ale na dzień dzisiejszy rzeczywiście tak polecacie Time'a? Bo jeżeli chodzi o podparcie to Look ma ogromne. Jazda to krótkie maratony i raczej mało błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.