Skocz do zawartości

[manetka] Sram NX - manetka M8000?

jastu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

na ost. maratonie mtb zacięła mi się manetka (na największej zębatce z tyłu)

straciłem kilka minut zanim sobie poradziłem, ale drugi raz nie chcę z nią walczyć

poczytałem, że ludzie wkładają M8000 - 1mm różnicy pull ratio między skrajnymi przełożeniami

na jaką manetkę warto wymienić manetkę 11 rzędową nx? gx?

Dzięki

@Jarajek: grip shift - często zmieniam na korzeniach, kamieniach - musi być precyzyjnie, nie odczuwam specjalnego dyskomfortu jak trzeba przeskoczyć +/- 3 biegi cynglami

@Sabarolus: od początku w takiej konfiguracji miałeś, czy wcześniej to była manetka srama? rozważam manetkę X1

59 minut temu, jastu napisał:

@Sabarolus: od początku w takiej konfiguracji miałeś, czy wcześniej to była manetka srama? rozważam manetkę X1

Na początku była manetka NX, która po roku średnio intensywnego użytkowania po prostu przestała działać. Zanim padła na amen działała coraz gorzej i w pewnym momencie nie dało się tak wyregulować napędu, aby pracował prawidłowo. Również rozważałem zakup wyższej grupy Srama, ale po przeglądnięciu cen dałem sobie spokój. W cenie XT masz tylko GXa, który w moim odczuciu nadal jest dość plastikowy. W XT możesz redukować o 4 przełożenia i, co najważniejsze, wrzucać o 2, co przy 11-rzedowej kasecie robi robotę. Dodajmy do tego Instant Release. Moim zdaniem wybór jest prosty. Razem z manetka otrzymujesz świetny pancerz SP41 i linkę Optislick. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...