Slawek38 Napisano 8 Października 2018 Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Witam Wszystkich Mam na imię Sławek, ścigam się w maratonach 2 sezony. Obecnie na aluminiowym sztywniaku. Na sezon 2018 szukam karbonowego ścigacza. Wpadła mi taka okazja - Giant XTC Advanced 29 2018 dodatkowo na karbonowych kołach. Co o tym myślicie? Czy jego geo jest dobre pod ściganie? Czy można powiedzieć że to ścigacz na maratony czy raczej bardziej uniwersalny rower ścieżkowy? Pytam bo mam jeszcze kilka innych rowerów na oku co do których nie mam wątpliwości, np. Scott Scale czy Trek Procaliber 29 również wszystkie karbonowe. Dzięki za sugestie. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek38 Napisano 8 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Hej Już nieco znalazłem, porównując do Scott Scale RC 900 Team to Giant XTC Advanced ma bardzo podobne wymiary. Jedynie Scott ma reach 2 cm dłuższy i kąt główki 0,5 stopnia bardziej płaski. Pytanie czy te różnice będą bardzo odczuwalne? Baj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eles Napisano 26 Października 2018 Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Mam xtc advanced 2016 karbon - to moj drugi rower w dorosłym życiu więc nie mam może odpowiedniego punktu odniesienia bo poza kołami (w serii nie miałem karbonowych) nie widziałem i ciągle nie widzę w nim słabych punktów oraz dodatkowo podoba mi się wizualnie co również jest ważne. Jeździłem maratony ale po paru kontuzjach zacząłem jeździć ścieżki. To rower bardziej pod ściganie bo jest sztywny i pewny w prowadzeniu, pełna grupa xt i napęd 2x11 daje rade i w ściganiu i w górach. W górach brakuje trochę regulowanej sztycy. I w górach i w maratonach najbardziej brakowało i brakuje mi ciągle jednak umiejętności a wracając do roweru to xtc advanced nie są jakieś bardzo popularne i chyba są troche niedoceniane.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 27 Października 2018 Udostępnij Napisano 27 Października 2018 W dniu 8.10.2018 o 07:43, Slawek38 napisał: Witam Wszystkich Mam na imię Sławek, ścigam się w maratonach 2 sezony. Obecnie na aluminiowym sztywniaku. Na sezon 2018 szukam karbonowego ścigacza. W październiku rozpoczynasz sezon? Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2018 19 minut temu, erzurum napisał: W październiku rozpoczynasz sezon? Przełajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu1984 Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Fajny rower, ramy bardzo sztywne i dosyć pancerne, bardzo dobrze wykonane, niestety swoje kosztuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Stycznia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 W dniu 8.10.2018 o 07:43, Slawek38 napisał: Czy można powiedzieć że to ścigacz na maratony czy raczej bardziej uniwersalny rower ścieżkowy? To ma znaczenie? Jeśli tak, to XTC jest typowym rowerem do kros kantry. W dniu 8.10.2018 o 07:43, Slawek38 napisał: Czy jego geo jest dobre pod ściganie? Geo nie jeździ.Może pomóc, ale w małym zakresie. W dniu 8.10.2018 o 08:14, Slawek38 napisał: Jedynie Scott ma reach 2 cm dłuższy i kąt główki 0,5 stopnia bardziej płaski. Pytanie czy te różnice będą bardzo odczuwalne? Reach nie ma aż takiego znaczenia, chyba że większość czasu będziesz jeździł na stojąco. Poza tym zwróć uwagę na efektywną długość górnej rury i wysokość główki. O ile górna rura jest o 5 mm dłuższa w Giancie niż w Scott ( czyli bardzo mało ) to główka jest wyższa o 1 cm w Scale , co już może mieć wpływ na pozycję na rowerze. Z drugiej strony niei są to aż tak duże różnice, aby się tylko nimi kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi