Skocz do zawartości

[rękawice] Pełne rękawice lato/wiosna/jesień

Caporeira

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam dobrych pełnych rękawic. Możecie polecić coś dobrego z własnego doświadczenia ?

Przeznaczenie to głównie MTB i trochę szosa.

Kupować będę na amazon.de

Napisano

Ja mam z Decathlonu B TWIN i spoko sie sprawdzają. Niestety nie wiem jaki model z takim białym paskiem na zewnętrznej części dłoni i od wewnętrznej strony dłoni z takim gumowaniem poprawiającym chwyt a między kciukiem a palcem wskazujacym z wzmocnieniem.

Napisano

Na lato mam takie (coś tam widać jaka to marka) 

2qdzpyt.jpg

Na jesień / lekka zima / wiosna takie c Decathlonu 

2zrokf7.jpg

Obydwie pary w pełni spełniają swoje zadanie.

Napisano

Jeszcze raz wyskoczę z tym linkiem:

https://pl.aliexpress.com/item/Pe-ne-R-kawiczki-Rowerowe-Hurtownie-Rower-G-rski-Jazda-R-kawiczki-MTB-Drogowe-Ciep-e/32876822264.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.23c45c0fiw1Hi5

... a to dlatego, że rękawiczki właśnie doszły i jak za tą cenę to brać po 5 par. Materiał dosyć gruby, wykonanie bardzo dobre, cena bezkonkurencyjna i wysyłka, jak na Chiny, to expres - 2 tygodnie. Na jesień i wczesną wiosnę jak znalazł. Rzadko kiedy kupując pierdoły z ali jestem aż tak zadowolony.

Napisano

@Brombosz namówiłeś mnie ;) Zamówiłem 2 pary (dla siebie i dla żony). Mam nadzieję, że wcisnę XL na moją kowalską łapę... Za 2 pary z wysyłką wyszło $12 (miałem jakiś kupon zniżkowy na $2), więc ryzyko niewielkie :) 

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 12.10.2018 o 00:33, Brombosz napisał:

Jeszcze raz wyskoczę z tym linkiem

Dobrze że wyskoczyłeś! Kupiłem, rękawice doszły. Jeszcze nie miałem okazji przetestować. Może w sobotę. Sprawdzę w jakiej temperaturze będzie odczuwalny chłód. Wykonanie bdb.

Napisano

@up mam bardzo podobne, na chłodniejsze dni lata (do 10*) ok ale na zimę to zdecydowanie zbyt przewiewne. Ale to też zależy od tego jakie kto ma krążenie, mi ręce marzną okropnie już przy 10* nawet w grubszych rękawiczkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...