Gość Napisano 6 Października 2018 Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Hej, Jestem właśnie po montażu nowych linek i pancerzy, niestety jestem zawiedziony nieco działaniem całości. Przy naciskaniu klamka wydaje się pracować "szorstko" i jest wyraźnie słyszalne jak linka przesuwa się w pancerzu. Hamulce to Claris ( szosa), zacisk i klamka bez linki działa płynnie i gładko, przedni hamulec też jest całkiem OK. Pancerze to Clark's + nierdzewna linka Accent. Prysnąłem także suchy smar teflonowy do pancerza, ale za dużo to nie pomogło. Jakieś propozycje? Da się coś poprawić czy " ten typ tak ma"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Października 2018 Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Nie załamałeś Panie linki? Albo łuków za ostrych gdzieś nie masz? Zobacz też, czy pancerz dobrze wszedł do klamki oraz czy w miejscu cięcia nie został zadzior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Wszystko sprawdzone. Jedyny ostre gięcie to na kierownicy po wyjściu z klamki, ale w przednim pancerz jest poprowadzony tak samo. Dodam tylko że mam pełny pancerz z wewnętrznym prowadzeniem, więc tak na oko jest jakieś 1,5m pancerza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Wymieniłeś samą linkę czy pancerze także? Mam średnie doświadczenia z linkami Accenta, a sama długość pancerza nie powinna mieć znaczenia przy założeniu, jest jest prawidłowo poprowadzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Wszystko jest nowe. Hamulec działa płynnie, ale czuć różnicę w stosunku do hamulca przedniego. BTW, żeby nie zakładać nowego tematu. W zaciskach jest śruba centrująca, która wpływa na napięcie sprężyny. Jakie powinno być ustawienie wyjściowe? Wkręcić śrubę na Max? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Niektóre linki i pancerze tak pracują. Z bezproblemowych linek są shimano nierdzewne i szlifowane oraz takie same niro. Pancerze tylko shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Tyle że pancerz Shimano "na metry" ciężko dorwać. Przy dzielonym pancerzu nie ma problemu bo można kupić zestaw i dociąć, ale przy 1,5 metra długości jest już problematycznie. Jest jakiś zestaw Shimano za 40 zł ale podejrzewam że nie jest z linką nierdzewną + istnieje szansa że zabraknie pancerza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Godzinę temu, skom25 napisał: BTW, żeby nie zakładać nowego tematu. W zaciskach jest śruba centrująca, która wpływa na napięcie sprężyny. Jakie powinno być ustawienie wyjściowe? Wkręcić śrubę na Max? Ustaw w połowie, będziesz miał możliwość regulacji w obie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2018 1 godzinę temu, Dokumosa napisał: Pancerze tylko shimano. Jagwire Road/Road Pro lub TRP. Te drugie mam w szosie ( pełne na całej długości ) i działają naprawdę super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Października 2018 Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Ja tam jestem mocno zrażony do jagwire biorąc pod uwagę ich stosunek cena/jakość. Szczególnie LEX dzięki któremu przerzutki przestawały działać. @skom25 nigdy nie miałem prob żeby kupić pancerz Shimano na metry w cenie 5-6zł/m. Osobno kupuje się linki i końcówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Października 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Ja zaś jestem zrażony do Szimano, bo są zbyt miękkie, co ma znaczenie przy mechanikach. Każdy ma swoje preferencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.