skuter202 Napisano 6 Października 2018 Napisano 6 Października 2018 Witam wszystkich jak zdemontować piaste tylnego koła na zdjęciach czy ktoś miał taką piaste jeśli tak to jak się za to zabrać z góry dziękuję Pozdrawiam
dorota57 Napisano 6 Października 2018 Napisano 6 Października 2018 Ja mam coś podobnego w GIANT COMAX 2. Serwisowałem łożyska. Popukasz delikatnie w oś z drugiej strony i łożysko z bębenka wybijesz. Z drugim to chyba sobie poradzisz
skuter202 Napisano 6 Października 2018 Autor Napisano 6 Października 2018 Hej dzięki za podpowiedź zrobiłem tak jak napisałeś ale oska wyszła tylko do połowy i dalej nie chce iść jakieś pomysły Pozdrawiam
dorota57 Napisano 7 Października 2018 Napisano 7 Października 2018 Zapomniałem! w mojej piaście ośka wychodziła z jednej strony, tak jak wybijałeś to u mnie wyszła. Zrób tak, podłóż pomiędzy bębenek a łożysko z dwóch stron coś płaskiego i delikatnie uderzając łożysko powinno zejść. Wtedy wybijesz to drugie i oś powinna wyjść. Nie zapomnij, najlepiej zaznacz ośkę jak była zamontowana. Jeżeli chcesz rozkręcić bębenek to pamiętaj że odkręca się odwrotnie jak przykręca, tam są dwie bieżnie w każdej po 25 kulek. Uważaj by się nie rozsypały. Ja już serwisowałem piastę z czterema łożyskami i dałem radę. Powodzenia!
skuter202 Napisano 7 Października 2018 Autor Napisano 7 Października 2018 Wszystko zrobiłem dzięki za Pomoc temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.